Pokémon wedstrijd

28-10-14  / 
 

Ook Pokémon fan?  Dan zit je ongetwijfeld vol ongeduld te wachten op de release van Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire op 28 november.  Dankzij de toffe peren van Nintendo kunnen wij het wachten ietsje verzachten...  We kregen namelijk 5 speciale demoversies om weg te geven aan onze lezers!

Voor lezers die Pokémon X of Pokémon Y bezitten hebben we ook iets leuks: we mogen 5 codes uitdelen om Shiny Gengar met een Gengarite Megasteen te downloaden.

Wedstrijd geblazen dus!  Stuur voor 3 november een mail met als onderwerp "Pokémon wedstrijd" naar info@gamepatrol.be.  Vergeet ook niet te vermelden of je voorkeur uitgaat naar een demo of een Shiny Gengar.

Een onschuldige hand zal de 10 winnaars uit een pokéball trekken.  Veel succes!

FACTS 2014

17-10-14  / 
 

En waar brengt de redactie haar weekend door?

facts 2014

Juist, ja.

Firstlook 2014

15-10-14  / 
 

Iedereen weet dat wij helemaal weg zijn van events.  Hoe meer, hoe liever!  Onder dat motto stapten we afgelopen zaterdag goedgemutst de redactiebus in en zetten de tocht naar Utrecht in.  Utrecht?  Nederland?  Jawel beste gamers, ook onze noorderburen kunnen er wat van!  Firstlook trekt heel wat game-minnend volk en tal van publishers.

Na slechts twee uurtjes rijden doemen de gigantische Jaarbeursgebouwen voor ons op.  Er heerst hier een gezellige drukte.  Gamers van alle leeftijden lopen dolenthousiast de hal binnen.  Van zodra we door de deuren zijn kijken we onze ogen uit.  Groene kunstgrasmatten, tentjes, vrolijke muziek, campers en caravans ("Kèmpers en kèrrefèns" voor onze Nederlandse lezers)...  Een kleine paniekaanval maakt zich van ons meester.  Is gaming op zo'n korte tijd zo hard veranderd?  Gelukkig blijkt dat we stomweg de verkeerde hal zijn binnengelopen.  Vandaag is het namelijk ook campingbeurs...

firstlook 2014

Van zodra we door de (dit keer juiste) deuren zijn, worden we al meteen overvallen door een jewelse drukte. Standhouders proberen elkaar de loef af te steken door extra luid trailers te vertonen.  Eéntje neemt zelfs zijn toevlucht tot een megafoon om onze aandacht te trekken.  Overal lopen gamers, bepakt en bezakt.  Ze sleuren met Game Mania-tassen gevuld met posters.  Anderen hebben The Evil Within dozen op hun hoofd.  Bijna iedereen heeft zakjes met gekochte merchandise bij, we zien zelfs iemand sleuren met een nieuw toetsenbord en een nagelnieuwe PC-case...  We laten ons niet van de wijs brengen en drummen ons een weg naar de dichtstbijzijnde stand: Sony.

Sony heeft geen verrassingen bij.  De stand is bijna identiek aan de stand die we op Gameforce zagen.  Inclusief creepy wassen beeld van The Order: 1886...

firstlook 2014

Het kijkt ons kwaad aan.  Volgt ons met zijn glazen ogen.  Lijkt ons weg te sturen.  We raken er eerlijk gezegd een beetje onze kluts van kwijt.  We willen het op een lopen zetten, maar de massa belet ons dat.  Na wat geduw en getrek komen we aan de Nintendostand aan.  Hier zijn we niet meer in het blikveld van de wassen kwelgeest.

firstlook 2014

Ook bij Nintendo geen nieuwe dingen.  Er wordt wel kwistig gestrooid met Pokémon codes en de boothbabes showen Marioleggings.  Leggings die te koop zijn aan de balie trouwens, en als zoete broodjes over de toonbank gaan.

Uiteindelijk komen we aan in het Indie-gedeelte.  Hier hebben we vandaag een afspraak met de jongens van Daedalic.  Ze tonen ons Randall's Monday, een nieuw point and click adventure.  En we zijn meteen verkocht.  Het spel ademt de sfeer van de klassieke Lucasarts-adventures uit.  Knotsgekke puzzels, hilarische humor, tonnen verwijzingen naar popculture...  We moeten helaas nog wachten tot november vooraleer we zelf aan de slag kunnen.

firstlook 2014

Na Randall's Monday is het de beurt aan Blackguards 2.  We beleefden al menige uurtjes RPG-plezier met de eerste aflevering, en de producer belooft ons dat deel 2 nog langer wordt.  Hij verontschuldigt zich meteen ook voor de bugs en foutjes in deel 1 (hadden wij niet eens opgemerkt) en zweert op het hoofd van zijn moeder dat deel 2 foutloos wordt.

Dolenthousiast verlaten we de stand.  Zo enthousiast zelfs dat we de rest van de beurs nauwelijks waarnemen. XBox? Zagen we op Gameforce.
Assassin's Creed?  Far Cry 4?  Gezien, goedgekeurd.
Streetpassen met de 3DS? Gedaan, puzzeltjes compleet.
Terug naar de redactie rijden zonder een extra uur te verliezen in files en omleidingen?  Fail.

Zucht.

MindBender