Lego Jurassic World (PS4/PS3/PSV/PC/XONE/X360/WIiU/3DS)

30-06-15  / 
 

lego jurassic world, ps4Wat kunnen we nog vertellen over het zoveelste Lego-spel?  Dat het leuk is?  Dat we ons te pletter amuseren met het verzamelen van de talloze extra’s?  Dat de humor goed zit en dat het bovendien ook nog eens goed oogt ook?  Dat zouden we kunnen doen ja.  Maar dan verdwijnt onze review in de zee van gelijkgestemde stemmen en overvloed van reviews van illustere voorgangers in de serie…  Hoe schrijven we in Bloksnaam een originele review?

Moeten we onze blik dan maar richten op de franchise die verblokt wordt?  Jurassic Park werd deze keer in een vierkante vorm geduwd, en het resultaat mag er wezen.  Het is de eerste keer dat wij Lego dino’s zien, en ze zien er verbazingwekkend goed uit.  We krijgen controle over personages uit de vier films.  Elk van hen heeft zo zijn eigen vaardigheden en die moeten we benutten om levels te kunnen afmaken.  Vooral wanneer we op zoek gaan naar de talloze extra’s die het spel rijk is, komen die vaardigheden goed van pas. 

lego jurassic world, ps4

En het oogt ook zo mooi allemaal.  De blokjes blinken, de decors zijn gigantisch en voor het grootste deel afbreekbaar.  Het lijkt bijwijlen alsof we in het scherm kunnen graaien om er een complete Legoset uit te halen.  Net echt.

lego jurassic world, ps4

Traditiegetrouw kunnen we de verhaallijnen van de vier films min of meer naspelen.  Maar het echte plezier zit hem in de vele toevoegingen en veranderingen aan die verhalen.  De humor voegt veel toe en de mogelijkheid om elk level opnieuw te spelen met andere personages maakt de pret alleen groter.

lego jurassic world, ps4

Wij amuseerden ons alvast te pletter, zoals duidelijk kan opgemerkt worden in onze volledig originele, clichévrije bespreking! 

(Hoezo, net dezelfde als vorige Lego-reviews?)

MindBender

(review gebaseerd op PS4 versie)

Mortal Kombat X (PS3/PS4/PC/XBOX360/XONE)

29-04-15  / 
 

mortal kombat x, PS4Liefhebbers van geschaafde knieën, bekrabde armen en bipsen vol blauwe plekken: we hopen dat jullie er klaar voor zijn.  Mortal Kombat X laat namelijk dat en nog een heleboel andere bloederige dingen op ons los!  Fight!

Mortal Kombat X speelt zich een hele tijd in de toekomst af.  Johnny Cage is oud en wil de fakkel doorgeven aan een nieuwe generatie.  De krachten uit de Netherrealms proberen nog steeds om de aarde te veroveren onder leiding van tovenaar Quan Chi.  Sub-Zero moet overtuigd worden om mee te strijden en…  Leest iemand dit nog?  Hallo?  Nee?  Ah, iedereen is al aan het spelen.  Goed zo.

Want wie maalt er nu om een verhaallijn in de Mortal Kombat serie?  We hebben het zelf ergens halverwege de vorige aflevering opgegeven.  Alle achtergrondinformatie overboord, en op de vrijgekomen ruimte hebben we fatalities en combos opgeslagen.

Voor we beginnen strijden, moeten we eerst kort even uitblazen na het zien van al die visuele pracht en praal.  We strijden in bijna fotorealistische landschappen met bijna fotorealistische figuren.  We zeggen bijna, want we blijven nog steeds zien dat het “getekende” mannetjes zijn, maar die bewegingen!  Net echt.  Behalve dat zuurspuwen.  En dat gooien met die groene slijmballen, en die groene schedels toveren,… 

mortal kombat x, PS4

Eens we bekomen zijn, gaan we aan de slag.  We kiezen een van de vele mogelijke vechtjassen en gaan los op onze tegenstander.  Het regent combo’s en bloed!  Tussen het meppen door, ontdekken we ook nog de interactiviteit van de arenas.  Her en der liggen elementen die we kunnen gebruiken.  Dat gaat van auto’s waarop we kunnen springen, tot motorblokken en boomstammen waarmee we kunnen slaan.  We ontdekken ook nog de X-ray moves, die we alleen kunnen uitvoeren als we de staminameter volgespaard hebben.  Het balkje vult vrij snel, en algauw begint onze fighter aan een combo die op tijd en stond eventjes vertraagt en ons een ingezoomd doorlicht beeld van de toegebrachte schade laat zien.  We zien schedels barsten, ribben breken, spieren scheuren en schouders ontwrichten.  Hadden we al gezegd dat we ons keihard amuseren?

mortal kombat x, PS4

Wie niet genoeg krijgt van zijn favoriete fighter kan zich nog specialiseren in dat figuur.  Per personage kunnen we kiezen uit drie verschillende vechtstijlen, elk met hun eigen set speciale moves.  Tel daar nog eens een paar extra kostuums bij, en we zijn uren zoet met een mannetje.

En hebben we het al gehad over het online wereld-dominantie spel?  Aan het begin van het spel worden ons de vijf verschillende groeperingen voorgesteld.  Het is de bedoeling dat we ons bij een ervan aansluiten en factionkills uitvoeren.  Per factionkill stijgt het globale aandeel van die welbepaald faction.  Aan jou en de andere spelers wereldwijd om de juiste factie aan de kop te houden in de wekelijkse tussenstanden.

mortal kombat x, PS4

Jaja, Mortal Kombat X.  We amuseren er ons danig mee.  Alleen al met de kreetjes van afgrijzen die toevallige toeschouwers slaken bij het zien van de pijnlijkste combos.  Dolletjes!

MindBender

(review gebaseerd op PS4 versie)

Monster Hunter (NEW3DS)

04-03-15  / 
 

Monster hunter 4 ultimateHet bewijs wordt alweer geleverd: games zijn absoluut geen weerspiegeling van de realiteit.  Wij, pacifisten bij uitstek, gaan als wilden tekeer in first person shooters.  Wij, slakken op de weg, geven plankgas in de laatste nieuwe racers.  En wij, dierenminnende vegetariërs, gaat nu ook als een volleerd jager tekeer in Monster Hunter 4 Ultimate.

Monster Hunter kennen we al van vroeger.  Het spel waar we alleen of met vrienden op jacht kunnen gaan naar mythische wezens om ze vervolgens een kopje kleiner te maken voor de sport.  Er wordt lustig met quests en sidequests gestrooid en er wordt geleveld dat het een lieve lust is.  Ondertussen verzamelen we een weelde aan loot en kookingrediënten.  Nieuwe wapens worden getest en de beste harnascombinaties worden gezocht.  Dolle pret!

Monster hunter 4 ultimate

Zo ook in Munster Hunter 4 Ultimate, de nieuwste telg van de franchise die exclusief op New 3DS is verschenen.  De gekende formule krijgt net dat ietsje meer door de vernuftige nieuwe snufjes op de New 3DS.  We worden nog dieper in de spelervaring gezogen dankzij de head tracking.  De camera volgt ons hoofd en zo wordt het 3D effect optimaal bijgesteld bij iedere hoofdbeweging.  Gedaan met uitvluchten als “Ik kon het scherm niet meer zien omdat ik mijn hoofd instinctief wegtrok”.

Monster hunter 4 ultimate

Gedaan ook met “zogezegde” handkrampen en vingerspasmen.  De nieuwe C-stick zorgt ervoor dat we onze hunter nu optimaal kunnen besturen met twee sticks.  De stick voelt soepel aan, en de camera draait gezwind rond ons personage.

Alles voor een geslaagde jacht is dus aanwezig.  Eens we onze jager en zijn nieuwe katachtige compagnon volledig naar onze zin hebben uitgerust, trekken we op pad.  De eerste opdracht: een lekker stuk vlees bemachtigen voor onze baas.  Na een kort poosje wandelen spotten we een dinofamilie.  Vader, moeder en jong staan rustig te grazen.  Met pijn in het hart halen we we onze machtige hamer boven en we slaan er op los.  Het gezin valt zielig piepend neer en ons schuldgevoel zwelt aan wanneer we de AI-gestuurde compagnon achter het wegrennende jong aan zien gaan.  Het jong valt neer en stuit een ziekmakende doodskreet uit.  Met gebroken hart snijden we een perfecte rumpsteak uit het karkas van de moeder en brengen het met loden schoenen terug naar het kamp.

Monster hunter 4 ultimate

Een luttele drie jachten later zijn we echter helemaal over ons initieel schuldgevoel heen.  We hakken nu alles wat we tegenkomen in de pan, of het nu gerelateerd is aan onze opdracht of niet.  Dino’s, draken, reuzeninsecten, vogels, insecten, vissen,…  Stuk voor stuk vallen ze onder onze hamer.  We hebben bloed geproefd en het smaakt naar meer!

Monster Hunter 4 Ultimate zorgt voor een onvergetelijke jachtervaring.  Mooie visuals, fantastische dieren en boeiende queestes op een fijne nieuwe handheld.  Wat kan een mens nog meer willen?  Een lekker seitan stoofpotje misschien?  Ober!

MindBender