06-11-14

F1 2014 (PS3/XBOX360/PC)

f1 2014, PS3We hopen dat de lezers die na het lezen van onze F1 2013 review al meteen naar helm en racepak grepen, die nog niet terug hebben opgeborgen…  F1 2014 komt namelijk consoles opgereden en is, zo mogelijk, nog beter dan zijn voorganger.  Onmogelijk zegt u?  De tastbare remsporen onder onze gemakkelijke game-fauteuil bewijzen dat u ongelijk hebt.

F1 2014 speelt net zoals zijn voorganger.  We kunnen nog steeds kiezen tussen korte races, kampioenschappen of een volledige carrière.  We kunnen ook nog steeds vrij kiezen bij welke stal we willen beginnen, en onze coureur van helm tot bijnaam volledig pimpen.  Het verschil zit hem in de kleine dingetjes.

Uiteraard werd de inhoud aangepast aan de F1 actualiteit.  De meest recente piloten en renstallen zijn terug te vinden, en we rijden volgens de laatste nieuwe regels.  We onthouden ze u, maar weet dat het de ervaring alleen maar echter maakt.

f1 2014, PS3

Tijdritten gebeuren real-time.  We krijgen effectief een uur lang tijd om de beste positie te behalen.  Ondertussen doen onze rivalen dat ook.  We moeten dus rustige momenten afwachten om de piste op te rijden.  Tijdens die kwalificaties kunnen we onze bolide ook volledig aanpassen naar wens.  We kunnen dat via een quickmenu waar we aangeven of we meer snelheid dan wel tractie willen, of we kunnen in detail gaan sleutelen.  Alles kan veranderd worden.  Posities van de vleugels, de ophanging, de motor…  De mogelijkheden zijn eindeloos, maar omdat we technische oenen zijn houden we het bij dat quickmenu.

f1 2014, PS3

Net zoals zijn voorganger laat F1 2014 ons ook eerst een proefritje rijden.  Aan de hand van onze rijstijl en ons resultaat, bepaalt het spel welke moeilijkheidsgraad voor ons het beste lijkt, en hoe hard het ons meehelpt.  Toegankelijker kan haast niet.

En die graphics!  Tjonge jonge, die graphics.  Het lijkt wel alsof we naar een rechtstreekse F1 uitzending zitten te kijken.  Akkoord, we hebben niet veel tijd om de omgeving te bekijken omdat we ons moeten concentreren op de weg, maar toch…  We betrappen ons er regelmatig op dat we vertragen om het decor te bekijken.  Wat uiteraard vrij nefast is voor onze score.

f1 2014, PS3

F1 2014 heeft alles voor rabiate F1 en racefans.  Wie nieuw is in het racegenre of F1-nieuwelingen moeten zich vooral niet laten afschrikken.  Dankzij de aanpasbare moeilijkheidsgraad is de instapdrempel zeer laag.  Dus; uitpakken die helmen en racepakken, en richting winkel racen voor een exemplaar van F1 2014! (Game-Patrol.be kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor onderweg opgelopen boetes. – nvdr)

MindBender

(review gebaseerd op PS3 versie)