28-10-14

Pokémon wedstrijd

Ook Pokémon fan?  Dan zit je ongetwijfeld vol ongeduld te wachten op de release van Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire op 28 november.  Dankzij de toffe peren van Nintendo kunnen wij het wachten ietsje verzachten...  We kregen namelijk 5 speciale demoversies om weg te geven aan onze lezers!

Voor lezers die Pokémon X of Pokémon Y bezitten hebben we ook iets leuks: we mogen 5 codes uitdelen om Shiny Gengar met een Gengarite Megasteen te downloaden.

Wedstrijd geblazen dus!  Stuur voor 3 november een mail met als onderwerp "Pokémon wedstrijd" naar info@gamepatrol.be.  Vergeet ook niet te vermelden of je voorkeur uitgaat naar een demo of een Shiny Gengar.

Een onschuldige hand zal de 10 winnaars uit een pokéball trekken.  Veel succes!

17-10-14

FACTS 2014

En waar brengt de redactie haar weekend door?

facts 2014

Juist, ja.

15-10-14

Firstlook 2014

Iedereen weet dat wij helemaal weg zijn van events.  Hoe meer, hoe liever!  Onder dat motto stapten we afgelopen zaterdag goedgemutst de redactiebus in en zetten de tocht naar Utrecht in.  Utrecht?  Nederland?  Jawel beste gamers, ook onze noorderburen kunnen er wat van!  Firstlook trekt heel wat game-minnend volk en tal van publishers.

Na slechts twee uurtjes rijden doemen de gigantische Jaarbeursgebouwen voor ons op.  Er heerst hier een gezellige drukte.  Gamers van alle leeftijden lopen dolenthousiast de hal binnen.  Van zodra we door de deuren zijn kijken we onze ogen uit.  Groene kunstgrasmatten, tentjes, vrolijke muziek, campers en caravans ("Kèmpers en kèrrefèns" voor onze Nederlandse lezers)...  Een kleine paniekaanval maakt zich van ons meester.  Is gaming op zo'n korte tijd zo hard veranderd?  Gelukkig blijkt dat we stomweg de verkeerde hal zijn binnengelopen.  Vandaag is het namelijk ook campingbeurs...

firstlook 2014

Van zodra we door de (dit keer juiste) deuren zijn, worden we al meteen overvallen door een jewelse drukte. Standhouders proberen elkaar de loef af te steken door extra luid trailers te vertonen.  Eéntje neemt zelfs zijn toevlucht tot een megafoon om onze aandacht te trekken.  Overal lopen gamers, bepakt en bezakt.  Ze sleuren met Game Mania-tassen gevuld met posters.  Anderen hebben The Evil Within dozen op hun hoofd.  Bijna iedereen heeft zakjes met gekochte merchandise bij, we zien zelfs iemand sleuren met een nieuw toetsenbord en een nagelnieuwe PC-case...  We laten ons niet van de wijs brengen en drummen ons een weg naar de dichtstbijzijnde stand: Sony.

Sony heeft geen verrassingen bij.  De stand is bijna identiek aan de stand die we op Gameforce zagen.  Inclusief creepy wassen beeld van The Order: 1886...

firstlook 2014

Het kijkt ons kwaad aan.  Volgt ons met zijn glazen ogen.  Lijkt ons weg te sturen.  We raken er eerlijk gezegd een beetje onze kluts van kwijt.  We willen het op een lopen zetten, maar de massa belet ons dat.  Na wat geduw en getrek komen we aan de Nintendostand aan.  Hier zijn we niet meer in het blikveld van de wassen kwelgeest.

firstlook 2014

Ook bij Nintendo geen nieuwe dingen.  Er wordt wel kwistig gestrooid met Pokémon codes en de boothbabes showen Marioleggings.  Leggings die te koop zijn aan de balie trouwens, en als zoete broodjes over de toonbank gaan.

Uiteindelijk komen we aan in het Indie-gedeelte.  Hier hebben we vandaag een afspraak met de jongens van Daedalic.  Ze tonen ons Randall's Monday, een nieuw point and click adventure.  En we zijn meteen verkocht.  Het spel ademt de sfeer van de klassieke Lucasarts-adventures uit.  Knotsgekke puzzels, hilarische humor, tonnen verwijzingen naar popculture...  We moeten helaas nog wachten tot november vooraleer we zelf aan de slag kunnen.

firstlook 2014

Na Randall's Monday is het de beurt aan Blackguards 2.  We beleefden al menige uurtjes RPG-plezier met de eerste aflevering, en de producer belooft ons dat deel 2 nog langer wordt.  Hij verontschuldigt zich meteen ook voor de bugs en foutjes in deel 1 (hadden wij niet eens opgemerkt) en zweert op het hoofd van zijn moeder dat deel 2 foutloos wordt.

Dolenthousiast verlaten we de stand.  Zo enthousiast zelfs dat we de rest van de beurs nauwelijks waarnemen. XBox? Zagen we op Gameforce.
Assassin's Creed?  Far Cry 4?  Gezien, goedgekeurd.
Streetpassen met de 3DS? Gedaan, puzzeltjes compleet.
Terug naar de redactie rijden zonder een extra uur te verliezen in files en omleidingen?  Fail.

Zucht.

MindBender

06-10-14

Gameforce 2014

Afgelopen weekend vond de allereerste editie van Gameforce plaats.  Wij houden wel van een fijn event op zijn tijd en stonden dus natuurlijk ook paraat voor dit nagelnieuwe exemplaar.  De Waagnatie aan de Antwerpse kaaien was één weekend lang een tempel voor gamers en ze kwamen van heinde en verre toegestroomd.  Een verslag!

Nadat we ons een weg naar een plaatsje gelaveerd hebben en ons trouwe stalen ros verankerd hebben (havenbeeldspraak, dit verslag zal er waarschijnlijk bol van staan... nvdr)  wandelen we begeleid door het schreeuwen van hongerige meeuwen naar de loods die Waagnatie heet.  Er heerst al een gezellige drukte en de ziekmakende geur van voze hamburgers slaat ons in het gezicht.  We houden onze adem in en dringen ons door de toegangsdeuren.

Binnen wachten ons twee hallen vol spelplezier.  We lopen los de PlayStation stand binnen en drummen voor een plaatsje aan de Until Dawn demopod.  Het nieuwe survival horror spel ziet er puik uit.  Levensechte figuren (we herkennen Hayden Panettiere) die moeilijke keuzes moeten maken terwijl een moordenaar hen op de hielen zit?  Spek voor onze bek!

gameforce 2014

Aan de demopod ernaast pikken we, geflankeerd door een wassen beeld van het hoofdpersonage, een leveltje van The Order 1886 mee.  Leuke steampunk actie, prachtige decors…  Alweer staan we te watertanden. 

Aan de overkant kijken we mee over de schouder van een collega.  Hij speelt Bloodborne en het ziet er alweer leuk uit.  Alleen jammer dat onze waarde confrater er niks van bakt.  De lust om de controller uit zijn handen te graaien en hem met een snauw richting uitgang te dirigeren bekruipt ons, maar wandelend geweten SoulDoubt kan ons tegenhouden.  We toeschouweren nog een multiplayer wedstrijd Destiny, maar de angstaanjagende blik van het wassen beeld van The Order jaagt ons de stuipen op het lijf en we vertrekken achterom kijkend naar de Nintendo stand.

gameforce 2014

Ginds pikken we nog maar eens alle demo's mee.  We laten ons alweer de pan inhakken in Smash Bros op WiiU én op 3DS, kijkend kwijlend toe op Bayonetta 2 en kijken onze ogen uit naar de nieuwe Amiibo beeldjes.

gameforce 2014

Bij Ubisoft merken we vooral lange rijen op.  Far Cry 4 en de nieuwe Assassin's Creed eisen alle aandacht op. 

gameforce 2014

De tweede hal wordt voornamelijk ingenomen door een Nederlandse Youtubekanaal en een Community, die op het moment dat wij er zijn niet uitzenden maar wel loeiharde muziek draaien.  We nemen onze toevlucht dan maar in een comfortabele zitzak in het retrogedeelte en gaan ons te buiten aan een heerlijk spelletje Blazing Lazers op de TurboGrafx.  Wie kent die console nog?  Bejaarde lezers mogen nu hun hand opsteken, als ze niet teveel geplaagd worden door jicht tenminste…

gameforce 2014

Onderweg naar de uitgang pikken we nog wat indiegames mee (I Will Escape, Guns Gore & Cannoli en Mayan Death Robots) en daarna bereiden we ons weer voor op de tocht doorheen de hamburgerwalm.

Een geslaagd evenement!  We kijken nu al uit naar wat de volgende editie zal brengen.

MindBender

02-10-14

Sherlock Holmes: Crimes and Punishments (PS4/PS3/XBOX360/XONE/PC)

Sherlock holmes crimes and punishments, ps4Wanneer wij het eindeloze geknal en de flitsende actie van de laatste nieuwe spellen ons even teveel wordt, willen we het even wat rustiger aan doen.  Dan durven wij ons weleens een onmodieuze pet aanmeten en pijplurkend op de redactie afwachten tot wanneer iemand ons een zaak komt voorschotelen.  Nadat we het laatste redactiemysterie hebben opgelost (Wie is er met het laatste restje koffie gaan lopen?) (wijzelf, hoera!) vallen we echter in een zwart gat.  Wat nu gedaan?  Onze speurneus is pas opgewarmd, en de zaak is al opgelost!  Gelukkig is de laatste nieuwe Sherlock Holmes er om onze neus warm te houden.

In deze laatste nieuwe aflevering spelen we, u raadt het nooit, de rol van Sherlock himself.  Zes zaken wachten om opgelost te worden en in elk van de zaken zijn er een aantal verdachten.  Aan ons om de juiste te veroordelen en de onschuldigen vrij te spreken.  

We amuseren ons kostelijk.  Verdachten worden meticuleus ondervraagd, we zoeken nauwgezet naar aanwijzingen en bewijsmateriaal en observeren iedereen met een uiterst scherp oog.  Wanneer we voldoende informatie hebben verzameld, kunnen we verbanden leggen en conclusies vormen in een speciaal menu.  Al die verbanden en conclusies leiden uiteindelijk tot één eindoplossing.  Eens we min of meer zeker weten wie de schuldige is, krijgen we nog eens de kans om die te veroordelen of respijt te geven.  

Sherlock holmes crimes and punishments, ps4

Het klinkt allemaal zeer spannend, en dat is het ook.  Het speuren naar aanwijzingen is bijzonder geestig, vooral dankzij de zogeheten detective vision.  Daarmee kunnen we nog nauwkeuriger rondkijken en dingen opmerken die de gewone agent over het hoofd ziet.  Ook verdachten ondervragen is meer dan alleen een vragenlijstje aframmelen.  We kunnen hen nauwkeurig observeren en zo tot een pak conclusies over hun leven komen.  Een waar festijn voor adventurefans als ons.

De gemiddelde zaak heeft een speelduur van anderhalf uur.  Als je weet dat er per zaak heel wat verschillende eindes mogelijk zijn wordt de herspeelwaarde enorm.  Vooral voor de verzamelaars die iedere aanwijzing willen ontdekken.

Sherlock holmes crimes and punishments, ps4

Zijn we verkocht?  Natuurlijk zijn we verkocht!  Speuren als Sherlock Holmes, wat willen we meer?  Niks!  Alhoewel...  We merken toch een aantal minpuntjes op.  Niks spelbedervend, maar toch...  Zo valt het contrast tussen de grafische pracht en praal en de houterigheid waarmee de figuren bewegen wel heel hard op.  Sommige puzzels worden ons gepresenteerd als minigame.  Een 3d-puzzel vormen, armworstelen of chemische papjes maken...  Klinkt leuk, maar we krijgen bitter weinig uitleg hoe we ze moeten aanpakken.  Na heel wat mislukte pogingen zijn we erg opgelucht dat we de puzzels kunnen overslaan met een druk op de knop.

Sherlock holmes crimes and punishments, ps4

Eindconclusie?  Zij die houden van een stevig potje adventuren moeten dit gewoonweg aanschaffen.  Liefhebbers van actie laten dit best aan de kant liggen.  Elementair, m'n beste Watson!

MindBender

(review gebaseerd op PS4 versie)