21-10-12

FACTS 2012: dag 1

Massa's schoon (en minder schoon) volk gezien op FACTS vandaag.  Deze fraaie exemplaren willen we jullie niet onthouden...

18-10-12

FACTS 2012

Jahaa!!  Het is weer zover!  Op 20 en 21 oktober wordt Flanders Expo in Gent weer omgetoverd tot een waar paradijs voor Scifi-, comic-, film- en gameliefhebbers: FACTS 2012!

facts2012

Wij, de trotse nerds van Game-Patrol zullen natuurlijk ook dit jaar terug aanwezig zijn met onze filmploeg.  Benieuwd hoeveel cosplayers we "Gangnam style" kunnen laten dansen voor onze lens....

MindBender

WRC FIA World Rally Championship 3 (XBOX360/PS3/PC)

WRC3, XBOX360Met een rotvaart komt WRC 3 de redactie binnengescheurd.  Het is weer tijd om onze helm op te zetten en met de handrem aangetrokken modderige haarspeldbochtjes te nemen.  Om op een haar na té enthousiaste toeschouwers te missen, in de lucht gelanceerd te worden door onnozele hobbeltjes in de weg en spectaculair overkop te gaan.  Dat alles terwijl een copiloot overstoord aanwijzingen in ons oor blijft brullen.  Rally, dames en heren, je moet er van houden.

Moeten we ook houden van WRC 3?  Het antwoord op deze vraag is dubbel.  Ja, als u ook van zijn twee voorgangers en van rally in het echt houdt.  Neen, als motorsport u weinig zegt maar u van tijd tot tijd wel eens een racespelletje kan smaken.

Laat ons het anders stellen: dit lijkt ons de meest realistische rallysimulator ooit te zijn.  Eén klein foutje en je tijd is om zeep.  Eén keer een milimeter verkeerd sturen en je auto ligt in de prak.  Een perfecte tijd rijden vraagt gi-gantisch veel oefening, en wie met WC3 even een snel stukje hard wil rijden voor de ontspanning zal meer in de gracht eindigen dan over de finish.  De moeilijkheidsgraad ligt hoog!

WRC3, XBOX360

Voor het overige niks dan lof over WRC 3.  Besturing is uiterst nauwkeurig, alle echte teams en piloten maken hun opwachting, alle wedstrijden van 2012 passeren de revue en het spel bulkt van de verschillende auto's die we ook nog eens allemaal naar hartlust kunnen beschilderen en bestickeren.  We kunnen zelfs een eigen nummerplaat kiezen!

WRC3, XBOX360

Visueel zit ook alles lekker snor.  De auto's blinken voor de start zo hard dat de omgeving in het koetswerk wordt weerspiegeld.  Tijdens de rit worden ze op de juiste plaatsen vuil met modder, zand, sneeuw,...  Wie even roekeloos rijdt als ons zal zich ook kunnen vergapen aan de schadedetails.  Bumpers breken af, ruiten barsten en het koetswerk deukt op alle juiste plaatsen.  Net echt!

De soundtrack streelt onze oren ook op de juiste manier.  De opzwepende muziek, de knetterende knalpot (neen, dat is geen Suske en Wiske-album, nvdr.), de copiloot die ons instructies geeft en na een botsing bezorgd vraagt of we in orde zijn...  Het draagt stuk voor stuk bij tot het realisme.

WRC3, XBOX360

Al dat moois en toch zijn we niet overtuigd.  We blijven steeds als laatste eindigen en we blijven maar stomme fouten maken.  Op het einde van een rally is onze auto altijd weer rijp voor de schroothoop, terwijl die van de tegenstanders er nog nagelnieuw uitzien...  Misschien ligt het wel aan ons.  Misschien moeten we inderdaad meer tijd steken in het oefenen van maneuvers en van buiten leren van de parcours.  Of misschien moeten we WRC 3 maar aan de kant schuiven en kiezen voor een simpeler "volgas rechtdoor tot de finish"-racespel.  Laat de echte rallyfans maar zwoegen en oefenen!

MindBender

(review gebaseerd op XBOX360 versie)