13-02-12

PSVita en Proximus

Vandaag werd bekendgemaakt dat Sony en Proximus samen zullen gaan werken.  Sony koos Proximus als de "preferred provider" van 3G connectiviteit voor de PSVita.

Wat betekent dat allemaal concreet?  PSVita gebruikers zullen bij Proximus terecht kunnen voor prepaid kaartjes en zullen op die manier niet gebonden zijn aan een abonnement.  Bij een eerste herlaadbeurt van minstens vijftien euro worden ze ook nog eens getrakteerd op een gratis download van WipEout 2048.

Naast de prepaidkaartjes zullen de Proximus Generation winkels ook de PSVita bundels gaan verkopen (mét gratis 4GB geheugenkaart!).  Je kan meer info vinden en de PSVita pre-orderen op http://customer.proximus.be/nl/Vita/index.html?rid=P_CBUP...

Star Wars: The Old Republic (Dag 15)

star-wars-the-old-republic-logo.jpg

Dag vijftien alweer.  We hebben uiteindelijk gekozen om nog eventjes verder te spelen als Shado de bounty hunter.  

Zoals jullie je misschien herinneren hadden we Shado achtergelaten in de vergeetput van Nem'ro the Hutt.  De dikke snoodaard had ons in een val gelokt en wou ons laten verslinden door zijn collectie wilde beesten.  Dat was buiten ons gelevelde kunde gerekend, en Nem'ro's dierentuin werd in een razendsnel tempo tot slachtafval verwerkt.

Groot is dan ook onze verbazing wanneer we vandaag benaderd worden door de nieuwe beestenhoeder van Nem'ro (de oude werd per ongeluk mee in het slachtafval verwerkt...).  De olijke dikkerd weet ons te vertellen dat Nem'ro na het verlies van zijn beestenboel een Rancor in zijn vergeetput zou willen.  Aan ons om er eentje te gaan stelen uit de stal van een concurerende Hutt...

Een Rancor!  Een echte Rancor!  Ons hart slaat een tikkeltje sneller wanneer we ons realiseren dat we ons zullen mogen meten met ons lievelingsbeest uit de films!

SWTOR, Dag 15

In looppas begeven we ons naar ons doel.  We stoppen onderweg alleen om een paar lastige beesten en nog lastiger inboorlingen een kopje kleiner te maken.  We kunnen de XP goed gebruiken voor onze krachtmeting met de bruine carnivoor!  Is er een fotograaf in de buurt?  Kan die al meekomen voor straks? We willen graag op de foto met onze jachttrofee...

In de stal van de Hutt is het ijzig kalm...  Misschien te kalm.  Een paar uit de kluiten gewassen hagedissen proberen een hap uit Shado te nemen, maar een welgemikte raket brengt ze gauw op andere ideeën.  Een paar handlangers van de Hutt komen zich ook moeien, maar die hebben we snel gefileerd.  Waar blijft die Rancor?

Op onze kaart staat dat de Rancor zich hier moet bevinden!  Maar hier staat alleen een klein kistje...  Behoedzaam openen we het kistje.  Misschien zit er iet in wat de Rancor zal lokken?  Heeft de Rancor voldoende vernuft en kunde om zich als piepklein doosje te vermommen?  We ruiken onraad!

De doos opent...  En binnenin zitten een paar Rancor-eieren.  We wachten tevergeefs nog op het verschijnen van een mama-rancor.  Wanneer die ook niet komt opdagen beseffen we dat de eieren de eigenlijke prijs zijn.  We zijn intriest.  De beestenhoeder is dolgelukkig wanneer we de eieren bezorgen, maar wij voelen ons van gevaarlijke bounty hunter eventjes verlaagd tot het niveau van doodgewone melkboer.  

MindBender 

06-02-12

The Simpsons Arcade Game (XBLA/PSN)

Simpsons arcade game, xblaKonami is al een tijdje bezig met nieuw leven te blazen in oude spelletjes.  Een hele poos terug kregen de Turtles een opfrissing in "Turtles in Time" en nog niet zo lang geleden werd "Choplifter" onder handen genomen.  Nu is het de beurt aan publieksfavoriet The Simpsons.

The Simpsons Arcade Game verscheen voor het eerst in 1991.  De beat-em-up met het flinterdunne verhaaltje slaagde erin gigantisch veel kwartjes te verorberen van schoolkinderen over de hele wereld en werd al gauw een cultklassieker. Het is dan ook niet meer dan logisch dat Konami hem nu heruitbrengt.

"Een succesformule, daar moet niet aan gesleuteld worden, en zeker niet aan een klassieker als deze", moeten ze gedacht hebben.  Het resutaat is dan ook een port van het origineel, zonder veranderingen.  Geen opgekuiste graphics, zoals bij de Turtles, geen remake zoals Choplifter.  Neen.  Het originele spel uit de arcadehal.  Zonder al te veel tralala.  We kunnen wel kiezen om de graphics er iets afgeronder te laten uitzien, en we kunnen het scherm laten omlijnen door een getekende arcadekast, maar meer vernieuwing valt er niet te bespeuren.

Het verhaal is nog steeds hetzelfde: Smithers pleegt in opdracht van Mr. Burns een overval op en juwelierszaak.  Bij zijn ontsnapping botst hij op de toevallig voorbijwandelende Simpsons.  In de chaos raakt Maggies fopspeen verwisseld met een joekel van een diamant.  Smithers is gehaast en grist Maggie en de diamant mee.  De Simpsons zetten de achtervolging in door acht verschillende werelden...

Simpsons arcade game, xbla

We kunnen kiezen of we met Marge, Homer, Lisa of Bart spelen.  Ieder figuurtje heeft zijn eigen moves: Bart slaat met z'n skateboard, Lisa gebruikt haar springtouw als zweep, Homer laat zijn vuisten spreken en Marge zwaait met de stofzuiger.  Twee spelers kunnen zelfs team-aanvallen uitvoeren die ook verschillen naargelang de gekozen figuren.

Doorheen de acht werelden krioelt het van de Simpsons-figuren.  Zelfs de konijntjes uit Matt Groenings eerste strip "Life is Hell" werden niet geschuwd.  Een waar festijn voor de Simpsonfan.  Dat de originele acteurs hun stem lenen aan de hoofdfiguren is een flinke kers op de taart.

Simpsons arcade game, xbla

Wat we dan weer minder vinden is de duur.  In een dik halfuur ben je hierdoor gespeeld.  Het spel leek zoveel langer toen je nog echte muntjes uit je zuurverdiende zakgeld aan de arcadekast moest voeren, maar met een bijna eindeloze voorraad aan virtuele kwartjes is de pret snel voorbij.  Wie het spel uitspeelt krijgt als beloning de Japanse versie.  Ook hier: geen enkel verschil.  De puntentelling is anders, hier en daar ligt een bom waarmee je alle vijanden in één keer kunt verslaan en er liggen meer powerups voor het rapen, maar van een echte meerwaarde kunnen we niet spreken.

Simpsons arcade game, xbla

We hebben ons rot geamuseerd met The Simpsons Arcade Game.  De retro-look, de humor, het vechten...  Oh zo leuk.  De korte speelduur nemen we er maar bij, we spelen het toch vier keer. Eén keer met elk figuur.  Zoals dat hoort voor trouwe fans.

MindBender

(review gebaseerd op XBLA versie)