16-05-18

Shantae: Half Genie Hero Ultimate Edition (PS4)

shantae,half genie hero,ps4Shantae, het half-mens/half-geest-uit-de-lamp meisje, zit alweer eens met de gebakken peren. Het anders zo kalme kuststadje waar ze de bewaker van is, wordt plotsklaps aangevallen door een piratenvloot. Een bewaker blijft niet zomaar bij de pakken zitten wanneer er gevaar dreigt, en dus springt Shantae in haar beste niemendalletje. Met alleen haar kapsel en haar buikdanstalent als wapen trekt ze ten strijde tegen het gespuis van de zeven zeeën.

Wij zijn al een tijd fan van Shantae. Niet alleen omdat het fijn platformer is met de Half-Genie hero, maar ook omdat developer WayForward altijd de perfecte balans tussen humor, looks en speelwaarde weet te vinden. Ook met deze nieuwe aflevering schiet de developer weer midden in de roos.

Want kijk nu zelf: die graphics, die cartoon-tekenstijl… Alsof we een tekenfilm zitten te besturen! We betrappen onszelf er soms op dat we vergeten te besturen, omdat we naar de achtergrond zitten te gapen.

shantae,half genie hero,ps4

En dat script! Hilarisch en goed geschreven. De balans tussen humor en (nu ja) serieux van het plot wordt nooit uit het oog verloren. Zelfs niet wanneer er af en toe geknipoogd wordt naar andere games en de 4e muur soms even onopvallend wordt doorbroken.

Platformerfans zullen zeker gaan watertanden bij het spelen van Shantae: Half Genie Hero. Het spel is een puur platformerfestijn. Shantae vecht zich een weg doorheen vijf levels en een eindbaas, met alleen haar haar als wapen. Ze kan echter ook een flink stukje buikdansen, en gaandeweg leren we meer dansen. Elk van die dansmoves heeft de kracht om Shantae in een beest te veranderen. In die beestvorm kunnen we een level verder onderzoeken, en meer geheimen en upgrades vinden.

shantae,half genie hero,ps4

En er zijn een pak extra’s te vinden. De deluxe editie heeft al heel wat meer content en DLC, maar ijverige spelers die het spel voor 100 procent willen uitspelen, hebben een hele klus voor de boeg. Gelukkig laat de kaart ons zien hoeveel en waar we nog extra's moeten ontdekken.

shantae,half genie hero,ps4

Jaja, Shantae is weer helemaal terug. En wij zijn zodanig enthousiast dat we alvast een paarse kleurspoeling in ons haar hebben gezet. Nu nog leren buikdansen.

MindBender

Post een commentaar