13-04-18

Neurovoider (PSVITA)

neurovoider,psvitaWe zijn een brein. Een van de laatste menselijke breinen die nog intact gebleven zijn na de totale vernietiging van de mensheid door robots. We drijven nu rond in een bokaal, bewaard door de robots om god-weet-welke vreselijke experimenten op uit te voeren. Een barstje in het glas blijkt echter onze redding. Onze gevangenis breekt, en we kunnen onze grijze massa aan boord hijsen van een gevechtsrobot en de controle overnemen. It’s on!

De plot van Neurovoider klinkt als die van een scifi-film die we met plezier zouden bekijken. Gecombineerd met de retrolook en de retro-synth soundtrack van het spel, voelt het alsof we weer diep in de jaren tachtig gedoken zijn. Meer dan eens moeten we ons ervan gewissen dat dat niet zo is. Gelukkig helpt daarbij de aanblik van de PSVita in onze klauwen.

neurovoider,psvita

Neurovoider is een twinstick shooter met RPG-elementen. We besturen onze robot met een stick en bepalen de richting van onze dodelijke lasers met de andere. We kunnen kiezen tussen drie verschillende types robot. Eentje is zeer defensief, met zware bepantsering en schilden. Een andere is dan weer heel offensief, met de nadruk op bewapening, en de derde lijkt een combinatie van de twee met minder sterke wapens en een heel behendig ontwijk-maneuver. Met onderdelen en wapens die verslagen vijanden laten vallen, kunnen we onze bot verder uitbouwen en aanpassen naar believen.

neurovoider,psvita

Aanpassen blijkt een vrij essentieel onderdeel, want naarmate we vorderen in het twintigtal levels dat Neurovoider rijk is, wordt duidelijk dat dezelfde recht-op-ons-doel-af aanpak niet blijft werken. Vijanden worden sterker, en af en toe moeten we zelfs een bossbattle aangaan. Opletten en een patroon ontdekken is daar de boodschap.

Levels worden willekeurig gegenereerd, dus herspeelbaarheid troef. Aleen jammer dat de PSVita net dat onderdeel mist wat vorige incarnaties van Neurovoider zo leuk maakte: 4-speler coop.

neurovoider,psvita

En fijne shooter die we kunnen blijven spelen. Alleen jammer dat we dat in ons eentje moeten doen…

MindBender

Post een commentaar