09-04-18

Slayaway Camp: Butcher's Cut (SWITCH)

slayaway camp, switchEen hoopje tieners slaat zijn zomerkamp op naast een meer. Nietsvermoedend beginnen ze aan wat een rustig, relaxerend kamp moet worden. Vanuit de bosjes loert Skullface, een doorgedraaide seriemoordenaar. Hij zal niet rusten voor elke tiener op de meest bloederige wijze is afgemaakt! 
Het zou de plot kunnen zijn voor een leuke slasherfilm, maar hier is het de plot voor een puzzelspel. Geen actie-, shooter-, survival horror- of adventuregame, maar een simpel schuifpuzzelspel.

In Slayaway Camp spelen wij de rol van seriemoordenaar. We worden gedropt in een kleine omgeving met obstakels, die ook bevolkt wordt door kanonnenvlees. Ons doel? De moordenaar verschuiven zonder vallen te raken, om uiteindelijk een slachtoffer te raken dat dan op een bloederige manier wordt uitgeschakeld.

Onze killer kan alleen bewegen in rechte lijnen, verticaal of horizontaal. Hij stopt ook alleen maar wanneer hij tegen een obstakel aanbotst, dus vergt het soms heel wat logisch denkwerk voor we ons uiteindelijk doel kunnen bereiken. Gelukkig is er een handige terugspoelknop. Met een druk op die knop, keren we een stap terug, en hoeven we het level niet helemaal opnieuw te beginnen door een ondoordachte zet.

slayaway camp, switch

En ondoordachte zetten, die gebeuren vaker dan ons lief is. Onze killer is namelijk niet onoverwinnelijk. Vallen waar we de tieners kunnen indrijven, zijn even dodelijk voor ons. Sommige levels worden ook door politieagenten bevolkt en die schieten voor ze vragen stellen en in sommige levels moeten we moorden binnen een bepaalde tijdsspanne, anders worden we door het SWAT gearresteerd.

slayaway camp, switch

Slayaway Camp heeft een gigantische schat aan content. Heel veel levels, opgedeeld per ‘film’. Heel veel verschillende killers en speciale killmoves. Allemaal vrij te kopen met muntjes die we verdienen tijdens het spelen. Het verhoogt alleen maar de herspeelbaarheid én zet aan om elk level zo goed mogelijk tot een einde te brengen.

slayaway camp, switch

Nooit gedacht dat we nog zoveel plezier zouden beleven met een ‘simpel’ schuifpuzzeltje! De sfeer, de setting, de gigantische lading inhoud en de ingenieus opgebouwde levels zitten er waarschijnlijk ook wel voor iets tussen, maar toch. Erg leuk dit!

MindBender

Post een commentaar