29-03-18

Tesla vs. Lovecraft (XBOXONE)

tesla vs lovecraft,xboxoneNikola Tesla's demonstratie over zijn nieuw ontdekte technologie wordt plots onderbroken door een raaskallende gek. Tesla is nieuwsgierig en probeert te achterhalen wie de man is. Het blijkt niemand anders dan gevierd horrorauteur H.P. Lovecraft. Later op de avond wordt Tesla's lab afgebrand door twee visachtige creaturen, die rechtstreeks lijken weggelopen uit het werk van Lovecraft. Tesla besluit de zaak te onderzoeken. Hij gespt zijn teleportatiemachine om, stapt in zijn mech en zet de achtervolging in.

En zo begint de plot van vreemd, hilarisch twin-stick shootertje. We spelen als Tesla en banen ons al schietend een weg door niet-aflatende hordes van Lovecraft-creaturen. Tesla begint elk level aan het stuur van zijn mech, maar na een kort tijdje limietloos knallen, ontploft het ding en moet de wetenschapper te voet verder. Wat minstens even plezant is.

Want het strijdtoneel ligt bezaaid met leuke wapens en tech upgrades. Machinegeweren, dubbel-loops, revolvers, pistolen, bliksemgeweren... Er zijn -tig wapens te verzamelen en up te graden. En ook Tesla's tweede vaardigheid is niet te missen. Meestal van defensieve aard, maar er zijn ook offensieve pareltjes te vinden en uit te proberen.

tesla vs lovecraft,xboxone

Hou je nog steeds meer van de mech? Geen probleem, want wanneer het ding ontploft, worden zijn onderdelen ook verstrooid. Eens we alle onderdelen hebben verzameld, kunnen we weer (korte tijd) aan de slag met de tweepotige vecht-bot.

Door vijanden te verslaan, verdient Tesla XP. Iedere keer hij een level stijgt, kunnen spelers kiezen uit twee extra vaardigheden, die Tesla's arsenaal nog verder aanvullen.

tesla vs lovecraft,xboxone

We begonnen dit te spelen op de release, maar zijn er nog steeds aan verknocht! Deep Ones aan gort schieten geeft een vreemde voldoening en het verhaal is net vreemd genoeg om heerlijk te zijn. Een waar pareltje dit!

MindBender

De commentaren zijn gesloten.