01-03-18

Rad Rodgers (XBONE)

rad rodgers,xboxoneRad Rodgers heeft een probleem. Hij werd 's nachts in zijn televisie gezogen. Hij wordt wakker aan de andere kant van het scherm in een vreemde wereld die wat weg heeft van de videospelletjes die hij zo graag speelt. Hij moet proberen weg te raken uit de wereld, en terug thuis te komen. Gelukkig staat Rad er niet alleen voor. Samen met hem werd zijn oude console mee de tv ingezogen. Rusty is wel niet meer dezelfde. De console veranderde in een grofgebekte antropomorfe versie van zichzelf...

En hop, met dit minimum aan plot, worden we meteen in het eerste level gedropt. Rad gespt Rusty op zijn rug en krijgt een gigantische blaster toegestopt. Voor we het goed en wel beseffen, botsen we al tegen de eerste vijand aan die we met behulp van de blaster en Rusty's vuisten netjes opruimen. Dit is geestig!

Dit doet denken aan die goede oude platformers van weleer. We denken bijna automatisch terug aan Heart of Darkness en Commander Keen. Die laatste is geen toeval, want Rad Rodgers ontsproot aan het brein van dezelfde makers.

rad rodgers,xboxone

Spelen kan niet makkelijker zijn. We moeten de uitgang van elk level zien te vinden, maar voor die open gaat, moeten we vier stukken van een medaillon vinden. We doorzoeken de grote levels al rennend en springend en blasterend en lachen ons ondertussen te pletter met de commentaar van Rusty.

rad rodgers,xboxone

Sommige puzzels kan Rad niet met zijn blaster oplossen. Door foutjes in de software ontstaan er glitches waardoor er platforms ontbreken, of muurtjes teveel staan. Als we zo'n glitch tegenkomen, kunnen we Rusty er op af sturen. In een soort minigame moeten we dan 'slechte' pixels ontwijken en de fout herstellen.

rad rodgers,xboxone

Heerlijk platformertje, dit. We zijn er al enkele uurtjes zoet mee, en zullen dat zeker nog lang blijven. Zelfs als we al klaar zijn, willen we ongetwijfeld nog terug om alle geheime gebieden en extra hoofddeksels voor Rad te vinden!

MindBender

De commentaren zijn gesloten.