26-02-18

Aqua Kitty UDX (SWITCH)

aqua kitty,switchEen plots melktekort jaagt de kattenpopulatie van de hele wereld op stang. De beestjes zien zich genoodzaakt om melk te zoeken op minder conventionele plaatsen, met succes. Op de bodem van de oceaan wordt een melkader ontdekt. Samen met een bekwaam team kat-duikers, gaan we de zee op, vergezeld van talloze kat-trozen en een kat-pitein (sorry, deze woordspeling konden we niet laten liggen - nvdr).

"Veel gekker hoeft het niet te worden," horen we jullie al denken, beste lezers, maar hou jullie klaar: het wordt gekker. Onze taak is het beschermen van die schattige kat-melk-duikertjes terwijl ze de melkpompen bedienen. Want er liggen alle soorten gevaar op de loer. Mysterieuze zeemonsters proberen ons het hoekje om te helpen, terwijl vreemde kwallen onze katduikertjes proberen te ontvoeren. Gelukkig is onze duikboot voorzien van allerlei wapentuig en liggen er powerups voor het rapen.

Spelen gaat lekker vlot. We kunnen naar links of rechts varen om alle tuig aan gort te knallen. Het duikbootje bestuurt lekker makkelijk en de extra turboshot krijgt de grootste vijanden klein. De moeilijkheidsgraad schiet echter pijlsnel omhoog, en al gauw betrappen we ons op momentjes van diepe droefheid wanneer er weer een poesje verloren gaat.

aqua kitty,switch

Herspeelwaarde is hoog, zeker als omdat we in elk level alle katjes in leven willen houden. Wie daar niet lang genoeg zoet mee is, kan nog verder in de arcade mode. Daarin krijgen we slechts een beperkt aantal levens. Eenmaal op, moeten we weer helemaal vanaf nul herbeginnen. Gelukkig liggen hier diamanten voor het rapen, waarmee we tijdens het spelen sterkere wapens voor onze duikboot kunnen kopen.

aqua kitty,switch

Daarnaast kunnen we ook nog aan de slag in de Dreadnought mode. Daarin moeten we per level een gigantisch schip zien te vernietigen. Ook hier lijkt het alweer simpel, maar elk schip wordt beschermd door talloze kanonnen en extra vijanden.

En er is nog meer! In Infinite Espresso worden we losgelaten in een donkere oceaan en kunnen we los-gehen tegen een eindeloze stroom vijanden, zonder dat we ons moeten bekommeren over katjes. Gewoon hersenloos knallen.

Tel bij dat alles een heerlijke retro 8-bit look en soundtrack en wij zijn verkocht. Jaja, gekker moet het niet worden. Aqua Kitty is een pareltje om zonder twijfelen aan te schaffen. Zeker met het miniscule prijskaartje dat eraan bengelt.

MindBender

 

De commentaren zijn gesloten.