20-08-13

GamesCom 2013 - Sony Persconferentie

De Game-Patrolredactie is er eentje van gewoontes en tradities.  We blijven steevast tot de laatste bij Nintendo-evenementen, onze telefoon zit altijd in onze linkerachterzak, we zijn er als de kippen bij als het over Star Wars gaat, ...en we komen altijd te laat voor de EA persconferentie.  Ook dit jaar weer.  Vorig jaar zaten we vast in de file.  Het jaar daarvoor had één of andere oen voor ons zijn auto tegen de middenberm geparkeerd.  Dit jaar strooien wegenwerken onze planning in de war.  Het lijkt wel of er geen enkel stukje Duitse Autobahn meer in orde is.  Overal komen we oranje kegeltjes, knipperlichten en gehelmde wegenwerkers tegen.  We komen veel te laat aan in het hotel waar we zelfs niet eens de livestream kunnen herbekijken omdat ze hier nog een 256 kbps internetleiding gebruiken.

Zucht.

Op naar de Sony persconferentie dan maar.  We komen daar wel op tijd aan.  Ruim op tijd zelfs.  We hangen nog wat aan de bar en drinken nog wat cola’s tot we via de intercom verzocht worden om plaats te nemen in het auditorium.

In het gigantische auditorium ondergaan we anderhalf uur lang iets wat midden houdt tussen een telemarketingprogramma en een Scientologybijeenkomst.  De Sonybonzen op het podium strooien de hele tijd met superlatieven en allerlei verkoopspraatjes.  Alle aanwezigen gaan bij iedere aankondiging als een bende devote sekteleden volledig uit de bol en applaudiseren dat het een lieve lust is.  Er wordt zelfs geapplaudiseerd wanneer er “nog nader te noemen titels” worden vermeld.  Vreemd.  Het enige wat nog ontbreekt om deze bijeenkomst volledig het sektegevoel mee te geven is een gebedsgenezing door handoplegging.  Een tip voor volgend jaar misschien?

Er werd van start gegaan met Gran Turismo 6.  “Let’s watch a Gran Turismo Six video!” zegt het Sony opperhoofd.  Even worden we enthousiast, maar als het ons duidelijk wordt dat hij “...six video” zei, en niet “...SEX video” daalt ons enthousiasme al even vlug als het opkwam.  Niet het geval bij de andere sekteleden in de zaal, die zich de beelden van snelle bolides laten welgevallen en reageren met een daverend applaus.  Een applaus dat aanzwelt wanneer het opperhoofd aankondigt dat er een Gran Turismo film in de maak is...

Het publiek gaat alweer uit de bol wanneer  Little Big Planet Hub aangekondigd wordt.  Deze free to play “game” zorgt voor meer content voor LBP en meer contact tussen de spelers wereldwijd.

Na nog een heleboel nutteloze PSVita bewierokingen en aankondigingen (die overigens allemaal flink be-applaudiseerd worden) worden de indiedevelopers in de bloemetjes gezet.  We krijgen een heleboel indie-games te zien en het gevoel bekruipt ons dat Sony angstvallig hoopt op een redding door indie...

gamescom 2013, Sony

Op dit moment beginnen we de liters cola van daarnet aan de bar te voelen.  De vloeistof heeft zich een weg naar beneden gebaand en wil er nu uit.  Dat de spreker van dienst slist helpt niet echt.  Weet je nog hoe je vroeger op school iemand die dringend moest plassen pestte door “swswswswswswsw” in zijn oor te fluisteren?  Het geslis heeft net hetzelfde effect.  Kan die persconferentie ietsje sneller vooruit gaan aub?

gamescom 2013, Sony

Na nog wat superlatieven (“PS4 is the world’s most powerful console”) krijgen we enkele launchtitels te zien: Everybody’s gone to the Rapture, Rime, Shadow of the Beast, The Playroom, inFAMOUS Second Son, Driveclub, Knack, The Order 1886, Killzone Shadow Fall, Assassin’s Creed Black Flag, Minecraft Watch Dogs, War Thunder…  Op het applaus voort te gaan ziet het er allemaal piekfijn uit, maar wij concentreren ons even op onze sluitspier.

gamescom 2013, Sony

Tot slot (joepie!) nog enkele “innoverende” features van de PS4.  De Sonybonzen doen erg enthousiast over de remote play functie.  Wanneer iemand TV wil kijken terwijl jij aan het spelen bent, kan je gewoon verder spelen op PSVita.  Ze zijn zo enthousiast dat ze het zelfs live demontreren.  Euh...  Allemaal goed en wel jongens, maar zagen we dit niet al eens bij een concurerende console?  Eén die net hetzelfde doet zonder een peperdure, apart te kopen handheld?

gamescom 2013, Sony

Nog enthousiaster wordt er gedaan over het feit dat we met de PS4 ook muziek zullen kunnen beluisteren terwijl we een spel aan het spelen zijn.  Bovendien kunnen we met een druk op de knop nummers skippen én!

EN!

HET VOLUME AANPASSEN!  Alweer: allemaal goed en wel jongens, maar het bestaat geloven we ook al en het heet stereoketen...

De Sonybonzen houden het voor bekeken en nog voor ze uitgesproken zijn veren we recht en lanceren we onszelf richting toiletten. Nooit gedacht dat de S-klanken in het zoveel uitgesproken “PlayStation” en “PSVita” zo’n effect gingen hebben op onze blaas!

 

MindBender

De commentaren zijn gesloten.