02-04-13

Lego City Undercover (WiiU)

lego city undercover,wiiuEr lijkt maar geen einde te komen aan de stroom Lego-spellen die onze kant opkomt.  Stuk voor stuk leuke spellen allemaal, maar het nieuwe dreigt er toch stilaan wat van af te slijten.  Nog voor we echter kunnen zeggen dat we de spelletjes beu zijn komt Traveller's Tales op de proppen met Lego City Undercover en blazen ze een frisse nieuwe wind in het genre  (en nee, dat was geen grap over flatulentie) (nu dus wel, nvdr).

In Lego City Undercover nemen we de rol van Chase McCain op ons.  Chase is een undercover flik die een tijd na zijn oneervol ontslag teruggeroepen wordt naar Lego City.  De stad is in de greep van een misdaadplaag, en er wordt vermoed dat Chase's oude vijand Rex Fury weer in de stad is.  Aan ons om hem in de boeien te slaan en ondertussen ook nog eens die misdaadplaag op te lossen.  Een hoop werk voor één man, maar als die man superflik Chase McCain is, vormt dat geen probleem!

Het spel ziet er nog steeds uit als een rasechte Lego-titel.  Het decor ligt volgestrooid met gouden en zilveren studjes en we kunnen de meeste dingen makkelijk aan diggelen slaan.  We moeten nog steeds over bepaalde figuren (in dit spel "kostuums") beschikken om speciale vaardigheden te kunnen gebruiken of gesloten deuren te kunnen openen, en her en der zitten speciale blokken verstopt.  

lego city undercover,wiiu

Maar dan komt die frisse wind waar we het eerder al over hadden voorbij gewaaid.  Lego City Undercover speelt zich namelijk af in één grote open wereld die we tussen de missies door op ons gemak kunnen verkennen.  De stad, de haven, het platteland, de aanpalende bossen...  We kunnen overal aan sightseeing doen.  En over transport kunnen we niet klagen: gewoon even ons politiefluitje bovenhalen en chauffeurs staan gedwee hun voertuig af.  We hebben maar te kiezen wat we in bruikleen willen nemen: jeeps, auto's, sportkarren, vrachtwagens, tractors, motoren...  Alles wat je verwacht rond te rijden in een grote stad, rijdt in Lego City in blokjesvorm rond.

Nieuw is ook het bouwsysteem.  Waar we vroeger studjes kregen wanneer we dingen afbraken, krijgen we nu bouwblokjes.  Met die bouwblokken kunnen we op bepaalde plaatsen aan de slag om nieuwe dingen te bouwen.  Een plaats waar we dienstwagens kunnen aanvragen, een boot...  

lego city undercover,wiiu

Een Lego-flik kan blijkbaar niet zonder zijn blackberry, en dus werd die handig ingewerkt in de gamepad.  We ontvangen er telefoontjes, we gebruiken hem om naar verborgen bewijsmateriaal te zoeken, als fototoestel, criminelenscanner,...  Kortom; net een echte telefoon.  Alleen kunnen we niet op Facebook, want dat bestaat niet in Lego City.  Een pak van ons hart!

Undercover geeft ook de nodige knipogen naar films, series en andere spellen.  We betwijfelen of het jonge doelpubliek Starsky & Hutch, Colombo of Dirty Harry zullen herkennen, maar voor de meespelende ouders is dit zeker leuk.  Overigens aan humor geen gebrek in Lego City Undercover.  Er gaat geen cutscene voorbij of we zaten minstens te giechelen dan wel te schateren van het lachen.  

lego city undercover,wiiu

De perfecte mix van actie, Lego, humor en boeiend verhaal.  Een absolute toptitel die niet in je verzameling mag ontbreken, dit!  Hebben we trouwens al gezegd dat er een gratis Legofiguurtje bij het spel zit verpakt?  Alsof we nog extra motivatie nodig hadden om het te kopen...

MindBender

De commentaren zijn gesloten.