30-12-12

Batman Arkham City - Armoured Edition (WiiU)

batman arkham city armoured edition,wiiuTrouwe lezers zullen zich misschien herinneren dat wij Batman Arkham City destijds een buitengewoon positieve review gaven.  Meer nog, we gingen zelfs zover het spel de titel van "beste spel ooit" te geven.  De tijd is echter gekomen dat wij onze mening moeten herzien.  We doen dat niet graag.  "Eens gemeend, altijd gemeend" ...euh.. menen wij.  Maar met de komst van de Armoured Edition van Arkham City op WiiU kunnen we niet anders.  DIT is het beste spel ooit!

Op het eerste zicht ziet de armored edition er niet anders uit dan zijn voorganger.  Het gaat immers om hetzelfde spel, met dezelfde uitdagingen en identiek dezelfde verhaallijn.  Het verschil zit hem in de details.  Zo zullen de hyperaandachtigen onder ons opmerken dat zowel Batman en Catwoman een ander kostuum dragen in deze versie.  Een supergeavanceerd kostuum dat de kinetische energie van een gevecht kan omzetten in extra kracht.  Klinkt erg technisch, maar waar het op neerkomt is dit: hoe meer vijanden we in elkaar rammen, hoe vlugger een metertje vult.  Eens vol kunnen we het activeren met een druk op beide sticks.  Batman (of Catwoman) kan dan harder slaan en leniger bewegen.  De vijanden weten niet eens wat hen raakt.  Dolletjes!

Natuurlijk is de vestimentaire toevoeging niet de enige.  De developers lieten de WiiU gamepad niet onbenut.  We krijgen op de gamepad de kaart van Arkham City te zien, en met een paar handige knoppen roepen we achtergrondinformatie, gadgets, upgrades en ander leuks op.  Allemaal terwijl we op het hoofdscherm verder kunnen spelen.  Het woordje handig schiet te kort om dit te beschrijven.

batman arkham city armoured edition,wiiu

De plaats van de misdaad onderzoeken gaat nu ook veel sneller en echter.  Op de gamepad krijgen we de scanmode te zien en door de gamepad te bewegen kijken we rond.

En de verbeteringen blijven komen.  Herinnert u zich nog hoe frusterend moeilijk het was om de remote batarang te besturen met thumbsticks?  Vloog de controller na -tig keer mislukken ook tegen de muur?  Uw zorgen zijn vanaf nu voorbij, want dankzij de gyro in de gamepad besturen we de remote batarang nu door de gamepad te bewegen.  Stukken makkelijker!

batman arkham city armoured edition,wiiu

De beste toevoeging die de gamepad biedt zit echter niet in de beturingsmogelijkheden, maar in het geluid.  Batman onderschept regelmatig radiofrequenties en af en toe krijgt hij telefoon.  In vorige versies hoorden we die transmissies gewoon in de TV-speakers, maar nu horen we ze alleen maar op de gamepad.  Dit zorgt er niet alleen voor dat ze "echter" klinken, het zorgt er ook voor dat het realiteitsgehalte omhoog gaat en dat we nog dieper in onze Batman-rol worden gezogen.  Nog even, en we gaan's nachts met een laken rond onze nek over daken slingeren!

batman arkham city armoured edition,wiiu

De beste reden om deze Armored edition aan te schaffen is misschien nog de toevoeging van alle verschenen downloadable content.  Extra challengekaarten, extra kostuums,...  Zelfs de speelbare epiloog "Harley Quinn's revenge" staat op de schijf.  U hebt absoluut geen excuus meer om dit niet in huis te halen!

MindBender

De commentaren zijn gesloten.