26-11-12

Nintendo Land (WiiU)

nintendoland, wiiuEen pretpark volledig gewijd aan en uitgebaat door Nintendo, hoe klinkt dat?  Een park waar de attracties stuk voor stuk gebaseerd zijn op Nintendoklassiekers.  Waar iedereen eens in de huid van Link, Mario of Samus kan kruipen.  Wij vinden het zalig klinken, en we zijn geeneens pretpark-fan!  Helaas bestaat zo'n park niet.  Of toch niet tastbaar.  Nintendo Land brengt ons de virtuele versie.

Het hele menu van het spel is opgebouwd als pretpark.  We kunnen met onze Mii langs alle attracties heenlopen, er loopt zelfs een treintje doorheen het park.  Alle Mii's waar we al mee samenspeelden kuieren ook rustig rond, in Nintendo Land heerst een gezellige drukte.  Wie niet van de drukte houdt kan met een druk op de knop een menuutje oproepen waarin alle attracties worden opgelijst en van daaruit rechtstreeks beginnen spelen.

De beschikbare attracties zijn opgedeeld in drie categorieën: spellen voor één speler, spellen voor één tot vijf spelers, en spellen voor twee tot vijf spelers.  Aangezien we vandaag moederziel alleen testen kiezen we voor (grote verrassing) de spellen voor één speler.

We beginnen vrij relaxed met Yoshi's Fruit Cart.  Onze Mii neemt plaats in een karretje dat wordt getrokken door Yoshi.  Op het scherm zien we stukken fruit en een uitgang.  Aan ons de taak om op de blanco gamepad met de stylus een baan te tekenen die Yoshi langs al het fruit en recht naar de uitgang leidt.  Best geinig, en de stijgende moeilijkheidsgraad houdt ons lang geboeid.

nintendoland, wiiu

Na een poosje schakelen we over op Octopus Dance.  Een ritmespel waar we de bewegingen van onze robo-instructeur moeten volgen.  De sticks bewegen onze armen, de gyro in de gamepad zorgt dat we kunnen springen en links en rechts leunen.  De twist hier?  Op het scherm krijgen we onze Mii in vooraanzicht te zien, op de gamepad zien we hem langs achter.  Tijdens de dansjes draait onze instructeur ons af en toe om.  In geen tijd zijn we compleet verward en halen we niet alleen links en rechts, maar ook benen en armen door elkaar.  Tijd voor iets anders.

nintendoland, wiiu

In Donkey Kong's Crash Course gaat het er ietsje meer zen aan toe.  Hier moeten we door de gamepad te kantelen een karretje over een hindernissenparcours loodsen.  Ietsje te snel of te bruut sturen en het karretje spat tegen een obstakel uiteen.  We amuseren ons alweer kostelijk en we moeten onszelf verplichten om door te gaan naar de volgende attractie.

In Takamaru's Ninja Castle spelen we de rol van een ninja.  Allerlei vijandige ninja's vallen ons aan, en wij moeten hen uitschakelen met werpsterren.  Die werpsterren gooien we door met onze vingers over de gamepad te schuiven.  Richten gebeurt ook met diezelfde gamepad.  Denk lightgun spel, maar dan met werpsterren in plaats van kogels, en een gamepad in plaats van een lightgun.  Het is zo geestig dat we het bijna blijven spelen om onze score toch maar hoger te krijgen.

Na al het gewerpster van Ninja Castle koelen we even af in Captain Falcon's Twister Race.  Hier mogen we racen met vliegertjes uit de F-Zero reeks.  Maar ook hier weer een twist.  Op het scherm zien we onze Mii in zijn vliegertje langs achter.  De standaard race-game opstelling.  De Twister Race gaat echter vrij snel, en heeft een hoop haarspeldbochten die je op deze manier niet snel genoeg ziet aankomen.  Daarom kijken we op de gamepad, waar we alles in bovenaanzicht zien.  Sturen gebeurt trouwens ook door de gamepad links en rechts te draaien.

nintendoland, wiiu

Laatste éénspelerspel is Balloon Trip Race.  Hier worden we vastgegespt aan een tros ballonnen, en met een veeg van onze vinger over de gamepad sturen we onze ballonnen met windvlagen van punt A naar B.  Langsheen een steeds moeilijker wordend hindernissenparcours wel te verstaan…

Eénspelermodus: goedgekeurd!  We amuseerden ons kostelijk, en hebben de verschillende attracties verschillende keren gespeeld!  Op naar de één tot vijf-speler spelletjes.

Drie zijn er dat.  Zelda's Battle Quest, een on-rail shooter in het Zelda-universum waar we de rol van een boogschietende of zwaardvechtende Link op ons nemen, Pikmin Adventure waarin we als Olimar of als Pikmin een roedel vijanden moeten verslaan om weer tot bij ons schip te geraken, en Metroid Blast, een geestige firstperson shooter waar we spelen als Samus Aran of als haar schip.  Ook hier weer bakken plezier.  Vooral Zelda's Battle Quest blijft maar duren, en we blijven verderspelen. 

Wie wel vrienden heeft (snik) kan ook de twee tot vijfspeler spellen spelen.  Als Toads samen één Mariospeler zoeken en vangen, als Luigis samen één onzichtbare spookspeler zoeken en vangen voor hij alle Luigis uitschakelt in Luigi's Ghost Mansion of in Animal Crossing Sweet Day zoveel mogelijk snoep stelen zonder dat je door de bewakers wordt gesnapt.  En weer bakken vol plezier.

nintendoland, wiiu

We moeten eerlijk toegeven dat we niet haddden verwacht dat we met Nintendo Land zoveel plezier zouden beleven.  Zelfs op ons eentje!  Een degelijk spel waar duidelijk veel werk is aan besteed.  Wie zegt dat hij zich hier niet mee amuseert is een leugenaar!

MindBender

De commentaren zijn gesloten.