24-11-12

F1 Race Stars (PS3/XBOX360)

F1 race stars, ps3We zijn nog maar nauwelijks bekomen van onze eerste Formule 1 ervaring, of we worden alweer vastgegespt in de cockpit van een supersnelle bolide.  Deze keer komt er echter een pak minder realisme bij kijken.  In Formula 1 Race Stars kan bijna alles.  Parcours door drukke steden, woestijnen, rivieren...  Sprongen door de lucht en loopings...  Tegenstanders uitschakelen met wapens.  Neen, formule 1 puristen zullen hier niet blij mee zijn...

Puristen zijn dan ook helemaal het doelpubliek niet.  Deze geinige racer is duidelijk volledig gericht op kinderen.  Kwestie dat de kleintjes ook al leren hun mannetje te staan in het verkeer en zo...

Om te beginnen moeten we een racer kiezen.  We kunnen elke piloot van alle bestaande stallen uitkiezen.  De karikatuurversie van die piloot neemt dan voor ons plaats in zijn bolide.  Daarna kunnen we nog kiezen of we de 1000, 2000 of 3000cc versie gaan spelen en we zijn vertrokken voor een Grand Prix.

In die Grand Prix moeten we proberen om een zo hoog mogelijke score te halen op drie of vier parcours om zo het podium te halen.  Net echt.  

F1 race stars, ps3

En dan houdt de vergelijking met echte F1 helemaal op.  De piloten zijn bijna even groot als hun karretjes en de parcours zijn helemaal geschift.  We vliegen door loopings, rijden over boostpanelen in het tarmac en we worden op bepaalde plaatsen zelfs de lucht in gelanceerd!  

Ondertussen doen we ons best om de eerste plaats te halen, maar onze tegenstanders maken ons het leven zuur met allerlei wapens.  Balonnen die ons de weg versperren, luchtbellen waar we in vast komen te zitten, confettie tegen onze helm waardoor we niks meer kunnen zien, geleide projectielen die ons langs achter raken...  Het houdt gewoon niet op!

F1 race stars, ps3

Bij iedere voltreffer loopt ons karretje ook schade op.  Hoe erger we beschadigd raken, hoe trager ons karretje gaat rijden.  Gelukkig kunnen we op bepaalde plaatsen op het parcours door de pits rijden.  Ons karretje wordt daar automatisch gerepareerd en dan kunnen we weer vol gas naar de eerste plaats snorren.

Het is allemaal leuk, maar toch misten wij de mogelijk om te driften.  Driften, beste race-beginnelingen onder jullie, is schuin door een scherpe bocht schuiven aan volle snelheid in plaats van af te remmen en de bocht mooi in te draaien.  Het gaat veel vlotter en, indien goed uitgevoerd, ook veel sneller!  Niks van dat in F1 Race Stars.  Hier is het echt de bedoeling om, net als in echte F1, flink af te remmen en de bocht mooi in te draaien.  Moeilijk om perfect uit te voeren en mateloos frustrerend wanneer de AI dat wel perfect kan en je keer op keer voorbij vliegt in de bochten...

F1 race stars, ps3

F1 Race Stars is best een leuk racertje dat vooral de kleinsten onder de racefans zal aanspreken.  Alleen jammer  dat het niet zo bijster origineel is...  De powerups en wapens hebben we allemaal al eens ergens anders gezien, en de parcours komen ons ook allemaal bekend voor...  Helemaal geen grote vernieuwing, maar best geestig.

MindBender

(review gebaseerd op PS3 versie)

De commentaren zijn gesloten.