28-09-12

Secret Files 3 (PC)

 

secret files 3, PCZeggen dat wij ter tijd en stond wel eens van een adventure kunnen genieten is als zeggen dat een formule 1 bolide redelijk snel rijdt.  Een erger understatement bestaat gewoon niet...  Wij zijn namelijk verzot op adventures!  We groeiden op met het genre.  Larry leerde ons engels, Police Quest bracht ons de fijne kantjes van de wet bij en Monkey Island toonde ons dat piraterij best wel lollig is.  Wij smullen van adventures en we waren dus dik tevreden dat we Secret Files 3 mochten testen.

In Secret Files 3 volgen we alweer Nina en Max, de helden uit de vorige twee afleveringen.  Nina wordt geplaagd door rare visioenen en op de vooravond van haar huwelijk met Max wordt hij gekidnapt.  Nina moet proberen Max te vinden en bevrijden en stoot tijdens haar zoektocht op rare archeologische vondsten, samenzweringen en complotten.  Alleen de korte inhoud doet ons al likkebaarden!

secret files 3, PC

Nina besturen we met de muis.  Klikken in het decor laat haar daarheen wandelen, en wanneer we over een interessant voorwerp schuiven verandert de cursor.  Klikken manipuleert het voorwerp of stopt het in onze inventory.  De standaard point-and-click besturing dus.

Aan puzzels om op te lossen geen gebrek in Secret Files 3.  Sommige zijn vrij standaard, zoals het zoeken en vervolgens ineenpuzzelen van papiersnippers van een brief, andere zijn dan weer gewoonweg te absurd om los te lopen.  Wie kwam er in hemelsnaam op het idee om een lavalamp, een airco en de aquariumverlichting te koppelen aan het slot van een kluis?

secret files 3, PC

En als we nog even verdergaan met het muggenziften kunnen we meteen ook vermelden dat we de voiceacting niet meteen om over naar huis te schrijven vinden, en dat er grafisch geen hoge toppen gescheerd worden.  Maar een sterk verhaal zorgt er dan weer voor dat we die minpuntjes snel uit het oog verliezen.  Feiten worden ingenieus gemixt met fictie en zuigen ons steeds dieper in het verhaal.  Denk de Da Vinci code met een flinke scheut Indiana Jones en je komt in de buurt van Secret Files.

secret files 3, PC

Adventures, we zijn er dol op.  En dankzij het knap staaltje dat Secret Files 3 hier levert zijn we quasi zeker dat we er nooit genoeg van zullen krijgen.  Al maar goed dat Secret Files 3 verschillende eindes heeft, zo blijven we er toch een beetje zoet mee tot een volgende adventure ons komt afleiden...

MindBender

De commentaren zijn gesloten.