16-08-12

Gamescom - dag 1

Gamescom dag 1

Tjongejonge!  Wat een drukte!  En dan is vandaag alleen nog maar de pers toegelaten op de beurs...  Morgen wordt zeker en vast een hel voor onze voeten en tenen...  Maar een feest voor onze 3DS.  We streetpassen hier dat het een lieve lust is!

Maar daarvoor zijn we natuurlijk niet naar Keulen afgezakt.  We zijn hier om de laatste nieuwtjes te zien en te testen en wat een hoop zijn er dat!  Uit het blote hoofd: Sacrilegium, Raven’s Cry, Dead Island Riptide (waar we overigens nog over moeten zwijgen tot 31/08, orders van de persverantwoordelijke!), Injustice, Lego LOTR, Skylanders Giants, Epic Mickey, Little Big Planet Vita, Dark, Iron Sky Invasion, Castlevania 3DS, New Little King’s Story, Rayman Legends, Batman Arkham Asylum Armored Edition, Doom 3, Dishonoured en volgens mij vergeet ik er nog een hoop.  Het is al laat en de vermoeidheid (en de zware maaltijd) speelt ons parten.

sacrilegium

Volledig onverbereid lieten we ons binnenloodsen bij Topware Interactieve.  De vlotte Amerikaan van dienst overdonderde ons met een demo van Sacrilegium.  In dit survival-horrorspel besturen we Alex, een Amerikaans meisje dat het op reis in Oost-Europa aan de stok krijgt met een moderne vampierenclan.  Het spel is nog volop in ontwikkeling, maar toch werden we al omver geblazen door de atmosfeer en de adembenemende graphics.  Eentje om in de gaten te houden dit!

We zijn nog maar nauwelijks bekomen of de Amerikaan dondert ons met zijn surroundboxen uit onze comfortabele zetel.  Kannonengedreun leidt de intro van Raven’s Cry in.  Vechtende piraten, zeeslagen met schepen, mannen met houten benen en haken ipv handen...  Hoe kunnen we niet instant verliefd worden op dit piratenavontuur?  De Amerikaan verwoordt het vlotjes als: “Here you’ll see none of that Johnny Depp Yohoho and a bottle of rum-crap!”. 

Op de vloer wagen we ons aan een robbertje vechten met Injustice.  Een Mortal Kombat kloon met superhelden.  Onze kamp tussen Batman en Solomon Grundy wordt vlotjes beslecht in het voordeel van Batman (finishing move: Solomon overhoop rijden met de Batmobile!).  Nice.

Lego Lord of the Rings verleidt ons ook tot een testrondje, maar de Duitsgesproken cutscenes en een paar dikke bugs zorgen ervoor dat we het vlug voor bekeken houden. 

Ontdekking van de dag: Dark.  In dit third person adventure besturen we een vampier.  We spelen de tutorial die ons vlotjes leert hoe we een zootje ongeregeld met stealthkills en instant kills een kopje kleiner maken.  Bloed opzuigen is optioneel.  We spelen de tutorial uit en de computer waarop de build staat, draait de soep in.  De standhouder vindt het blijkbaar niet meer dan normaal, maar wij maken ons gauw uit de voeten.

Iron sky invasion

Zei iemand daar Nazi’s?  Natuurlijk niet, we zijn hier immers in Duitsland en dat woord ligt hier nogal gevoelig.  Het weerhoudt Topware Interactive er niet van een demo van Iron Sky Invasion te draaien.  Het spel volgt het verhaal van de film.  Voor zij die nog niet vertrouwd zijn met de plot van Iron Sky: op het einde van WOII vluchten de nazi’s naar de donkere kant van de maan.  Daar houden ze zich 70 jaar lang verborgen.  In alle stilte hebben ze nieuwe wapens om de aarde aan te vallen ontwikkeld...  Geschifte plot, en de heel vroege demo van de space-combat-sim ziet er al puik uit.  Jammer dat de verzamelde Duitse pers er in een flinke boog omheen loopt.  Zouden de ferm geëtaleerde swastika’s daar iets mee te maken hebben?

Doom 3 is een herwerkte versie van de oude versie van Doom 3.  Volgen jullie nog?  De graphics werden opgesmukt en in 3D gegoten.  We nemen plaats achter de console, zetten een 3D brilletje op en voelen meteen onze maag omdraaien.  De 3D gaat alle kanten op, ons linkeroog zoomt in en ons rechteroog zoomt uit en allebei kijken ze een andere kant op...  We hebben geen zin in een prompte epilepsieaanval en lanceren het brilletje naar de dichtsbijzijnde boothbabe die het vlotjes vangt.  We houden het wel bij de oude vertrouwde Doom 3 2D!

Net voor de beurs zijn deuren sluit voor de dag kunnen we nog even Little Big Planet Vita spelen (Meh.), Skylanders Giants (Wauw, dubbel zo grote figuurtjes!  Met ingebouwde lichtjes!) en Epic Mickey (redelijk gewoontjes.).  Dan komt een bevallige boothbabe ons vriendelijk maar kordaat op straat schoppen en dag 1 zit er op.  Op naar de volkstoeloop die dag 2 zal worden...

MindBender  

Commentaren

Erg goed verhaal, nu heb ik toch wat van de eerste dag meegekregen. Doom 3 in 3d lijkt me ook niks. New Little King Story???? laat maar komen. Ik vond het eerste deel op de Wii geweldig. Alleen op welk console komt die?
Raven's Cry lijkt me na het lezen van jou stukje ook heel erg boeiend. Leuk dat er op de eerste dag ook al zoveel te streetpassen viel.
Je hebt een erg leuke manier van schrijven. Nu ga ik dag 2 lezen.

Gepost door: Johanna | 23-08-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.