11-04-12

Pandora's Tower (Wii)

Pandora's tower, wiiHet zit Aeron niet mee. Tijdens het jaarlijkse Oogstfestival wordt zijn stad aangevallen door monsters en op de koop toe wordt tijdens de aanval zijn vriendin Elena vervloekt. De vloek verandert haar langzaam maar zeker in een afzichtelijke demon en het enige wat de transformatie kan stoppen is het consumeren van demonenvlees. Hierdoor wordt de vloek slechts tijdelijk tegengehouden. Om volledig van de vervloeking af te zijn moet Elena vlees eten van de dertien hoofddemonen die Pandora's Tower bevolken. Gewapend met een magische ketting en een zwaard trekt Aeron op pad…

Gebrek aan originaliteit kunnen we Pandora's Tower dus al niet verwijten. Onschuldige tienermeisjes die langzaamaan veranderen in een afgrijselijk monster en dat alleen maar kunnen stoppen door (orgaan)vlees van andere monsters (rauw) naar binnen te spelen, wie verzint het? Maar het werkt. We zaten binnen de kortste keren op het puntje van onze stoel. Zelden harder ons best gedaan om demonenvlees te verzamelen, zo hard leefden we mee met Aeron en Elena.

We kunnen Aeron besturen met remote en nunchuck, of met de classic controller. We kunnen tekeergaan met een zwaard én met een magische ketting. Die ketting is zowat het Zwitsers zakmes van Aeron. We kunnen er langs omhoogklimmen en slingeren als aan een liaan, of gebruiken als zweep. We kunnen er dingen mee breken en oprapen en hendels mee omgooien. Maar het leukst wordt de ketting in gevechten…

Pandora's tower, wii

De monsterlijke bewoners van de toren zijn immers geen doetjes en met een zwaard alleen kom je niet ver. De ketting komt hier handig van pas. Met de remote (of classic controller) kunnen we richten op een onderdeel van een monster. Een druk op de knop later en het monsterlijke onderdeel hangt nu vast aan de ketting. Het monster heeft hier duidelijk last van en ondertussen gaan wij lustig aan de slag met ons zwaard. En de mogelijkheden zijn vrij uitgebreid: ketting rond de klauwen zorgt ervoor dat monsters niet kunnen slaan. Liever blinde monsters? Geen probleem. Even mikken en hopla, kop ingewikkeld in ketting. Meer een liefhebber van slapstick? Ketting rond de poten zorgt ervoor dat de monsters struikelen en onceremonieus op hun bek gaan. Ketting rond het bovenlijf zorgt ervoor dat het monster niet meer kan bewegen. Sommige minder zware monsters kunnen we ook gewoon rondslingeren en weggooien met de ketting. We kunnen zelfs monsters ontwapenen. Nog extremer? Waarom geen twee vijanden met elkaar verbinden en dan allebei tegelijk verslaan door op de ketting te blijven inhakken? U kan het niet lezen, maar van puur plezier zitten we te giechelen als een bakvis!

Pandora's tower, wii

Door al die creativiteit zouden we bijna Elena vergeten. Het arme wicht zit in een huisje naast de toren te wachten op ons. Op een discreet metertje onderaan in beeld kunnen we zien hoever haar transformatie al gevorderd is. Elena mag niet volledig veranderen terwijl we op zoek zijn naar de hoofddemonen, dus moeten we haar af en toe een stuk gewoon demonenvlees gaan voorschotelen. Dat vlees rukken we uit het lijf van verslagen demonen met de, u raadt het al, multifunctionele ketting.

Pandora's tower, wii

En zo blijven we heen en weer lopen. Van Elena naar de toren en terug met stukjes vlees. Tot we één van de enorme bazen hebben verslagen en gefileerd hebben. De resulterende entrecôte moet Elena weer opeten en dan kunnen we weer van vooraf beginnen. Dertien keer na elkaar, en toch gaat het geen seconde vervelen. Daarvoor is het verhaal van Pandora's tower te sterk, de visuals te uniek en de gameplay te verslavend. Verplichte kost voor Wii-eigenaars!

MindBender

De commentaren zijn gesloten.