07-03-12

Tales From Space: Mutant Blobs Attack (PSVita)

tales from space mutant blobs attack, psvitaHet klinkt als de plot van een hele slecht horrorfilm: tijdens een studiereis van de universiteit naar een labo, ontsnapt een mutant blob uit zijn kooi.  Het levend kwakje slijm kan zich verstoppen in de rugzak van één van de studenten en ontkomt zo aan een leven als proefkonijn.  Het kleine kwakje doet er echter alles aan om te groeien zodat het wraak kan nemen op zijn zijn folteraars: de mensheid!  Neen, niet naar de bioscoop rennen, het is geen film!  Tales From Space: Mutant Blobs Attack! is één van de allereerste downloadspellen op PSVita.

Aanvankelijk is het blobje nog klein en weerloos.  We kunnen voorwerpen opslokken om te groeien, maar voorlopig blijft onze honger beperkt tot pindanootjes, batterijen en andere kleine prullen.  Hoe groter we worden, hoe groter onze honger ook wordt.  Voor we het goed en wel beseffen zijn we groot genoeg om tanks en helicopters te verorberen...

tales from space mutant blobs attack, psvita

De levels zijn opgedeeld in gebieden.  Ieder gebied is afgesloten van het volgende met een obstakel dat we pas kunnen verslinden eens we de vooropgestelde grootte hebben bereikt door te eten.  Verslindbare objecten (en ook mensen, pluimvee en koeien) liggen echter niet altijd zomaar binnen slijmbereik.  Om sommige plekken te bereiken hebben we onze magnetische kracht nodig waarmee we kunnen vastkleven of afstoten van ijzeren oppervlakken.  Op sommige plaatsen krijgt slijmpje ook last van gas.  Het opgeblazen slijmballetje gaat dan zweven en met goedgerichte steekvlammen kunnen we bijsturen.

tales from space mutant blobs attack, psvita

Het spel werkt met checkpoints en je kan blijven proberen vanaf je laatst gehaalde punt.  Er staat geen tijdslimiet op een level, maar je score verlaagt wel naarmate je meer tijd spendeert aan het halen van de eindmeet.  Wij hadden heel wat tijd nodig om alle tanks, lasers, spieken, industriële pletwalsers en andere vervaarlijke machinerie zonder slijmscheuren te ontwijken.

Je score wordt ook bepaald door de hoeveelheid dingen die je opslokt.  In elk level zitten ook twee bevriende kwakjes verstopt die een puntenbonus opleveren eens gevonden.  Er is dus een herspeelbaarheidsfactor, maar die is niet aan de grote kant.  Als je doorspeelt zonder je te bekommeren over de extraatjes ben je hier in amper vier uur mee klaar.

tales from space mutant blobs attack, psvita

En dat is meteen ook het enige minpunt.  Mutant Blobs Attack had voor ons gerust nog langer mogen doorgaan.  De geestige puzzels, de vele knipogen naar science fictionfilms en andere spellen, de droge humor, de schattige animatie...  Veel te geestig voor woorden.  Kopen die slijmerige handel!

MindBender

De commentaren zijn gesloten.