24-02-12

Metal Gear Solid HD Collection (XBOX360/PS3)

metal gear solid hd collection,xbox360Konami gooit alweer een nieuw oud spel op de markt.  Na de vorige remakes en opknapbeurten (zie hier en hier) krijgt deze keer Solid Snake bezoek van de plastisch chirurg.  De tweede en derde aflevering van de reeks werden geremasterd in HD en samen op één schijfje geplaatst.  Als bonus krijgen we er ook nog eens Peace Walker bij.  En het mag gezegd worden, de opsmuk is vrij geslaagd.  Snake ziet er mooi afgerond uit, en perfect gladjes.  Iets te gladjes misschien...  

Want Snake ziet er door al dat "ge-haadee" te gemaakt uit.  Het lijkt wel alsof hij van plastic is gemaakt.  Het voelt alsof we met een actiefiguurtje zitten te spelen.  Zeiden we hierboven trouwens niet dat we de opsmuk geslaagd vonden?  Klopt, maar dan bedoelen we wel geslaagd ten opzichte van de oude PS2, PSP en XBOX-versies.  Verwacht je niet aan realistische cutscenes en beelden zoals die ons door de huidige generatie consoles gewoon werden gemaakt.

metal gear solid hd collection,xbox360

Aan de gameplay werd er nauwelijks geraakt.  Het is nog steeds de bedoeling om geruisloos rond te sluipen en niemand te laten merken dat we er zijn.  Ons lukt het nog steeds niet om onopgemerkt rond te kuieren en geruisloos vijanden uit te schakelen.  Met een kleine fanfare in ons kielzog zouden we zelfs stiller zijn.

Het lukt ons ook nog steeds niet om niet hopeloos verdwaald te raken.  Keer op keer blijven we in cirkeltjes ronddolen tot één of andere goedhorende vijand ons met een welgemikt schot uit ons lijden komt verlossen.  De wispelturige camerastandpunten helpen ons al helemaal niet het bos door de bomen te zien.

metal gear solid hd collection,xbox360

Ook Snake is nog steeds de kettingrokende kankeraar van weleer.  Het zal wel aan ons liggen, maar echt sympathiek vinden we hem niet.  En een spel waarbij we geen greintje sympathie voor de hoofdrolspeler hebben gaat al gauw stof liggen vangen.

Waar we dan weer wél wild van worden is de aanwezigheid van de oude 8-bit Metal Gear 1 en 2!  Zonder HD!  Ongeremastered!  Kunnen we ons hart weer lekker ophalen in nostalgische sferen, in bovenaanzicht zonder vervelende camerawisselingen!

metal gear solid hd collection,xbox360

We hebben de allure van Metal Gear Solid nooit gesnapt en zullen dat waarschijnlijk ook nooit doen.  Fans zullen hier van smullen, maar wij laten het links liggen.  Alleen de 8-bit versie weet ons te bekoren.  Maar dat ligt volledig aan ons.  Ga ons nou niet stilletjes liggen besluipen om ons geroutineerd geruisloos om zeep te helpen...

Alstubieft?

MindBender

(review gebaseerd op XBOX360 versie)

De commentaren zijn gesloten.