12-01-12

Star Wars: The Old Republic (Dag 3)

Vorige keer waren we op tocht met onze favoriete blauwe premiejager Shado Fenn.  Shado zou eens gauw bewijzen uit welk hout hij gesneden was en een paar klusjes opknappen voor de plaatselijke Hutt.  Gezwind gaan we op pad. We zijn gewapend met een blaster, dus niemand kan ons iets maken.  Ten minste, dat denken we.  Want het eerste groepje duistere figuren dat we buiten passeren, valt ons zonder boe of ba aan.  De besturing hebben we nog niet helemaal onder de knie, dus in geen tijd ligt Shado te bloeden op de grond...  Game over?  

Ja en nee.  Wanneer je aan je einde komt in the Old Republic krijg je als speler 2 mogelijkheden.  Ofwel respawn je in de dichtstbijzijnde kliniek, of je laat je ter plekke respawnen.  Voor beide opties moet je een bepaalde tijd wachten vooraleer ze aanklikbaar worden.  Hoe langer je gespeeld hebt zonder te sterven, hoe korter die tijd.  Speel je daarentegen iets minder voorzichtig, dan loopt de tijd met ieder sterfgeval weer een beetje op.  Puik systeem.

Onverschrokken als we zijn, besluiten we om Shado ter plaatse op te lappen.  Die hooligans die ons genekt hebben zullen er niet goed van zijn!  Zodra we terug bij ons positieven zijn, trekken we onze blaster en vuren we er op los. Het tuig is geen partij voor een premiejager, en Shado staat in enkele ogenblikken tot zijn enkels in de dode tegenstanders.  Dit is leuk!  Nog gauw even alle lichamen controleren op bruikbaren dingen (wapens, kleren, kostbaarheden) en dan kunnen we de Hutt een bezoekje brengen.

star wars the old republic, dag 3

De Hutt is niet blij.  De inheemse bevolking van de planeet komt in opstand en voor we het weten hebben we ermee ingestemd om hun leider een lesje te leren.  De Hutt drukt het iets plastischer uit: "...zijn hoofd op mijn vloer..."

star wars the old republic, dag 3

Het voorlopig nog op schouders rustende hoofd bevindt zich ergens in de moerassen buiten de stad.  Na onze moordpartij van daarnet zijn we toch ietsje overmoedig geworden en het eerste beest dat ons pad kruist proberen we met een paar welgemikte schoten te vellen.  Het hagedisachtige kreng kan echter blijkbaar wel wat hebbenn en draait zich om.  het ziet ons en komt recht op ons af.  Ons schoten ketsen nog steeds zonder effect af.  Slik, van dichtbij is dat hagedis-ding toch redelijk groot...  Eén grote hap later ligt Shado alweer bloedend op de grond.  Nog twee minuten wachten vooraleer we mogen respawnen, maar als het zover is...  Dan zal die lelijke hagedis ervan lusten!

MindBender 

De commentaren zijn gesloten.