11-01-12

Star Wars: The Old Republic (Dag 2)

star-wars-the-old-republic-logo.jpg

Na de crash en burn van onze redactie-PC gisteren beginnen we onze tweede dag met een spiksplinternieuwe redactie-laptop.  En wat voor één!  De systeemvereisten van The Old Republic beginnen te huilen wanneer ze de specificaties van ons nieuw werkpaard lezen!  Game-Patrol: 1, Sith: 1.

De installatie verloopt vlotjes, en ondertussen registreren we ons online.  Fluitje van een cent, maar dat duurt! Allerlei persoonlijke details moeten worden ingevuld en wanneer we eindelijk aan het spel willen beginnen worden ons ook nog een paar veiligheidsvragen voorgeschoteld.  "Waar ben je geboren?  Wat is de meisjesnaam van je moeder?  Waar woon je?  Wat is je lievelingskleur?"  Wie wil kan zijn profiel nog meer beveiligen door een codesleutel te kopen.  Een apparaatje dat om de zoveel tijd een nieuwe code laat zien waarmee je kan inloggen.  Registreren we ons hier voor een spel of voor toegang tot het Pentagon?

Natuurlijk kunnen we niet spelen zonder abonnement.  In de winkel worden prepaid kaarten verkocht waarmee je zestig dagen lang online kan.  Dat hebben hebben wij (nog) niet nodig aangezien er bij het spel een tegoed van dertig dagen zit!

Ah...  Dertig gratis dagen die je blijkbaar alleen maar kan gebruiken wanneer je een prepaid kaart registreert.  Geen probleem!  Eén paypal transactie later zijn we toch vertrokken met een tegoed van negentig dagen.  Extra tijd gingen we sowieso wel bijkopen, tenzij dit spel naar poep geurt, maar dat zal (correctie MAG) niet het geval zijn!

Traantjes worden weerom weggepinkt tijdens de eerste cutscene die we herkennen van de trailer.  En tijdens de tweede die we ook herkennen van een trailer.  Na de introfilmpjes kunnen we eindelijk aan de slag.  We maken een premiejager aan, gewoonweg omdat we niet kunnen kiezen of we Sith dan wel Jedi willen zijn...  Onze premiejager heet Shado Fenn en is Chiss.  Voor de Star Wars leken onder jullie: De Chiss zijn blauwhuidige en roodogige humanoïde aliens.  Shado wil meedoen aan de hunt, een soort wedstrijd voor premiejagers.  Maar daarvoor heeft hij de sponsoring van een machtige Hutt nodig (voor de Star Wars leken onder ons: kijk nou gewoon maar eens naar de films!).

Wat doet een mens (excuseer: humanoïde, blauwhuidige, roodogige Chiss) om bij zo'n Hutt op een goed blaadje te komen staan?  Simpel: hij lost diens vuile zaakjes op.

Benieuwd hoe Shado het afval buitenzet?  Lees morgen dag 3!

MindBender

De commentaren zijn gesloten.