13-11-11

Call of Duty: Modern Warfare 3 (PS3/XBOX360/WII/PC)

Call of Duty Modern Warfare 3, XBOX360Kogels fluiten in het rond, bommen en granaten ontploffen rondom ons en we worden langs alle kanten belaagd door vijandelijke troepen.  Rellen in de buurt van de redactie?  Is de derde wereldoorlog losgebarsten?  Neen!  We spelen de nieuwe Modern Warfare met het volume op vijfentachtig!

Modern Warfare 3 begint waar nummer twee eindigde.  De Russische superterrorist Makarov is nog steeds op vrije voeten.  Onze helden Price en Soap zijn in niet al te beste staat maar maken nog steeds jacht op hem.  Ondertussen zijn wereldwijd de spanningen zo hoog opgelopen dat er zowaar een Derde wereldoorlog is losgebarsten.

We beginnen het ondertussen al zowaar gewoon te worden.  Knallende actie, prachtige visuals, een spanning die te snijden is en een verhaal waarin je wordt meegezogen.  Net als in nummer twee krijgen we ook in de derde Modern Warfare controle over verschillende soldaten die missies tot een goed einde moeten brengen.  Net als in nummer twee spelen die missies zich af in wereldsteden, aan boord van onderzeeĆ«rs en vliegtuigen en in achterbuurtjes van derdewereldlanden.  Egenlijk zouden we hier gewoon onze review van nummer twee kunnen publiceren, alle tweetjes vervangen door een drie, en klaar is Kees (Mindbender in dit geval.).

Call of Duty Modern Warfare 3, XBOX360

En dat zouden we maar al te graag doen.  Want hoe sneller we klaar zijn met reviewen, hoe sneller we terug kunnen naar de XBOX om verder te Modern Warfaren.  Meer van hetzelfde is namelijk geen slechte zaak in Modern Warfare 3.  We zeiden al in onze review van het vorige deel dat we een campaign van amper vijf uurtjes wat mager vonden en dat we op onze honger bleven zitten.  De campaign van nummer 3 is dan ook een perfecte aanvulling.  Onze honger is weer gestild.

Call of Duty Modern Warfare 3, XBOX360

Althans, voor de komende vijf uurtjes.  Want ook de campaign van deze aflevering telt slechts een magere vijf uurtjes.  waarschijnlijk werd dit bewust gedaan.  Fans zoals ons die na deze vijf uurtjes (alweer) op hun honger blijven zitten zullen zonder twijfel de volgende aflevering kopen, die waarschijnlijk ook maar een vijftal uurtjes zal klokken...  Zo blijft de vicieuze cirkel (en met de cirkel de merchandisemachine) draaien.

In afwachting van de volgende aflevering kunnen we ook weer aan de slag in de Special Ops.  Opnieuw missies die je solo of in co-op kan spelen met telkens een ander doel.  Alweer meer van hetzelfde, maar het blijft verdomd geestig.

Call of Duty Modern Warfare 3, XBOX360

Je merkt het, we kunnen niet veel nieuws vertellen over deze Call of Duty: Modern Warfare 3.  Alles wat nummer 2 zo prachtig maakte is terug.  Meer van hetzelfde, maar daarom niet slecht.  Een must voor shooterfans, en voor niet-shooterfans een perfecte titel om van het genre te gaan houden.

MindBender

(review gebaseerd op XBOX360 versie)

De commentaren zijn gesloten.